Migreeni: syyt

21 October 2017

Varsinaisen migreeni aiheuttaa ns laukaista tekijät (Englanti trigger = liipaisimen.) On tärkeä rooli. Laukaisee erityyppisiä julkaisu, joka voi aiheuttaa migreenikohtauksen. Vaikuttavat sekoittavat usein nämä laukaista tekijät biologisia migreenin syitä. On olemassa erilaisia ​​tunnettuja aiheuttavia laukaista tekijät migreenikohtauksen, kuten hormonaalista vaikutteita, stressiä tai tiettyjen elintarvikkeiden. Todennäköisesti mutta vähemmän yksittäisten tekijöiden rooli migreeni, vaan monen eri aiheuttajia.

Tyypillisesti migreenikohtausten ei tapahdu, kun stressi on suurin, mutta joko ennakoiden tulevan stressin tai vaihe rentoutumista. ns "Viikonloppu migreeni" Joten jos ja asettaa kun odotettu elpyminen seuraa kiireisen viikon viikonloppuna.

Liipaisimen migreenikohtauksen voi myös olla muutos uni-vanavedessä rytmi. Seuraavat tilanteet ovat tyypillisiä tälle: Yö on yhtäkkiä normaalia lyhyemmät, ennalta arvaamattoman "torkut" päivä tai nukkumassa viikonloppuisin järkyttää tavallista rytmi.

Onko uni-vanavedessä rytmi hetkeäkään, tämä voi kannustaa migreeni. © Jupiterimages / Brand X Pictures

Onko uni-vanavedessä rytmi hetkeäkään, tämä voi kannustaa migreeni.

Hormonaaliset vaikutukset voivat laukaista migreenin. Tällaisia ​​hormonaaliset vaihtelut annetaan erityisesti naisilla ja siksi tyypillinen migreenin laukaisee heidän kanssaan. Monet potilaat ovat juuri kautena tai ovulaation migreeni. Hormonaaliset ehkäisyvalmisteet kuten pilleri tai hormoni valmisteet vaihdevuosioireiden hoitoon voi laukaista migreenikohtauksen. Toisaalta, on raportoitu raskauden aikana, yli puolet migreeni potilaista että hyökkäykset usein täysin epäonnistua tai laskuun. Jopa vaihdevuodet (menopaussi) voit poimia taajuus.

Jotkut ihmiset ovat herkkiä tiettyjen elintarvikkeiden kuten suklaa tai juustoa. Mutta se ei ole vielä selvää, onko tämä voi itse laukaista migreenikohtauksen.

Myös, alkoholi (erityisesti punaviini), tunnettu Aasian ruokaa arominvahventeita (esimerkiksi, glutamaatti), ja vaihtelut kofeiinia voidaan sulkea pois, koska migreenin laukaisee ei.

Laukaisee migreenin ovat hyvin yksilöllisiä. Useimmat johtavat vain useita laukaista tekijät yhdessä migreenikohtauksen. Tämä selittää myös, miksi yksi tekijä ei yksinään aina on tunnistettavissa migreenin laukaisee. Mutta on migreeni, joka ilmenevät ilman mitään näkyvää tai selitettävissä ulkoisille vaikutteille.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2