Vääristymät (nyrjähdys): liiallisen käytön yhteisen

21 October 2017

© iStock

In nyrjähdys (nyrjähdys) on vahinkoa nivelsiteiden tai nivelkapseli, joka tapahtuu, kun nivel on siirtynyt sen luonnollinen määrin. Nyrjähdys tapahtuu pääasiassa urheilua, jos urheilijat nopea tai luonnoton liikkeet kertaiseksi kanssa jalka tai polven pyörittää

Joten syy nyrjähdys on aina Ylivenyttämistä yhteinen.  Tulos: nyrjähtänyt yhteinen silti joustava, mutta sattuu ja on yleensä hyvin rajoitettua sen toimintakyky. Lisäksi yhteinen turpoaa näkyvään ja voi olla mustelmia muoto (hematooma).

Erityisesti tapahtuu usein vääristää urheilu, jossa urheilijan nopeasti vaihtaa suuntaa tai jatkuvasti nopeuttaa ja hidastaa - noin tennistä. Taittamalla se yleensä johtaa loukkaantumiseen: Puhekielessä joku sanoo, urheilija oli "jalka nyrjähdys" - Lääkärit kuvaavat vahingon OSG vääristymä.

mutta nyrjähtänyt ranne (Esim laskee) tai Lihasrevähdys polvinivelen (By kierto) ovat yleisiä - esimerkiksi jos jalkapalloilija juuttuu hänen Nappulakenkä nurmikolla taas kierretty polvensa. 

Kaularangan voi myös vaikuttaa nyrjähdys - esimerkiksi silloin, kun pää on kehrätty auto-onnettomuudessa nykivät eteenpäin tai taaksepäin. Silloin myös Whiplash tai piiskaniskuvamman puheen.

Mies pidellen kipeä ranne. © Jupiter Images / iStockphoto

Jos, sen jälkeen kun valitettava lasku käden kipua, se voi olla yksinkertainen nyrjähdys tai vääristymistä ranne.

Nyrjähdykset esiintyvät usein yhteydessä Yhdistetty vammat päälle - se siis samanaikaisesti useita rakenteita voidaan loukata (kuten lihakset, jänteet, nivelet, luut). laajuus nyrjähdys voi usein olla ensi silmäyksellä ei selvästikään - nauhojen voi olla, esimerkiksi, vain yli-venytetty tai osittain repeytynyt. 

mutta usein oireita ja lääkärintarkastus eivät riitä erottamaan yksinkertainen venähdys vakavia vammoja. Niin tule epäiltynä vääristymä on diagnoosi Röntgenkuvat ja, valinnaisesti, tietokonetomografia (CT) tai magneettiresonanssikuvauksella (MRI) käytetään voitiin sulkea pois mahdolliset liittyvät vammat.

Vain jos vahinko yksinkertaisen nyrjähdys menee ja sarana epävakaa On tulossa toiminta pitää palauttaa kapselisakkaridi nivelside laitetta. vuonna yksinkertainen nyrjähdys se on riittävä hoitamaan yhteisiä jälkeen PECH sääntö. 

jatkokäsittelyä vääristymä on, kyseinen yhteinen toimenpide kahden viikon vakauttaa. kesto on yleensä nyrjähdykset mutkaton - viimeistään kolmen kuukauden kuluttua vamman koko sykemittarit palautuu sääntöön.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3