Punajäkälä (lichen)

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Punajäkälä (lichen) on hierto-vastaavalla, joka ulottuu, tulehduksellinen ihosairaus, jolle on tunnusomaista ihovaurioita ja kutinaa. Punajäkälä esiintyy pääasiassa keski-iässä (at 30- 60-vuotiaiden) ja zählt tässä ikäryhmässä yleisimmistä ihosairaudet; usein katoaa jäkälän taas pitkästä aikaa tietenkin.

Lisäksi iholle, lichen voi vaikuttaa myös vuori (limakalvon) - tätä kutsutaan Punajäkälä limakalvon. Punajäkälä suussa vaikuttaa pääasiassa suun limakalvolta; Lichen sukupuolielimissä yleensä vaikuttaa limakalvojen emättimen ja siittimen terskan.

tyypillisiä merkkejä ja punajäkälä ovat yhden vaalean sinipunainen kyhmy (Näppylöitä) iholla, jotka muodostavat seurauksena tulehdus - joko pääasiassa alueella ranteiden sekä säären, jalka ja nilkan alue tai ratkaisevalla tavalla koko kehon. (Wickham nauha ns.) On pinnalla vaikeahkona kyhmyt verkkomainen piirustus. Vauriot kutinaa eriasteisesti. Asti tai muita ärsykkeitä kuten infektioita, saattaa voimistaa jäkälän ja käynnistää uusien kyhmyt terveelle iholle.

Kun punajäkälä of limakalvojen (Punajäkälä limakalvojen) on kyseisillä alueilla (leesioita) tyypillinen valkeahko verkkomainen uurteita selkeämpi lausutaan. Nämä elimet voivat olla täysin oireeton vakavasti tuskallista. Tyypillisesti punajäkälä kulkee sukupuolielinten tai suun limakalvon itsepäinen koska jäkälä ihon.

terapia klo Jäkälä yleensä on soveltaa kortisonivalmisteita kuten voiteet ja voiteet paikallisesti nopeuttaa paranemista ja lievittää kutinaa. Muut paikalliset menettelyt - kuten valohoitoa (kylpy PUVA-hoidon), cryotherapy (cryotherapy) tai laserhoito - voidaan käyttää jäkälä hoitoon. Kuitenkin hoidot eivät aina johda menestykseen. Useimmissa tapauksissa kuitenkin punajäkälä katoaa pitkittyneen olemassaolo itsessään jälkiä jättämättä. Kuitenkin voi kehittyä syöpä alkaen vuoden nykyisten punajäkälä limakalvon harvoissa tapauksissa.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =