Krooninen munuaisten vajaatoiminta: oireet, syyt ja hoito

21 October 2017

© iStock

Kun munuaiset epäonnistuvat, on tuhoisia seurauksia ruumiin. Oireita krooninen munuaisten vajaatoiminta eivät kuitenkaan usein myöhäisessä vaiheessa tauti havaittavissa. Siksi on tärkeää, että potilaat ovat vaarassa - kuten diabeetikoille ja ihmisiä, joilla on korkea verenpaine - munuaissairaus ehkäisy varhain.

Ensisijaisena tehtävänä munuaisiin on Vieroitus kehonMunuaiskuorella noin miljoona istua pieni veren glomerulusten, ns Glomeruli. ne Suodatin hajoamistuotteita, myrkyt ja muut haitalliset aineet pois veren. Tämän elimen "jätteet", Ns ensisijainen virtsa, munuaisten muodostavat sitten virtsaan.

Tämä puhdistus verta - ns glomerulussuodoksen - mutta vain toimii, kun munuaiset ovat terveitä. Tietyt lääkkeet, myrkyt ja sairaudet, kuten diabetes ja korkea verenpaine voi vahingoittaa munuaisia ​​ja heikentää. Tämä voi olla Kroonisen munuaissairauden syy, joka voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan pahimmillaan.

Mikä on krooninen munuaisten vajaatoiminta?
Kroonisen munuaisten vajaatoimintaa ilmenee, kun munuaisten ovat niin vaurioituneet, että ne eivät voi enää vai ei puhdisteta kunnolla riittävästi verta. Hajoamistuotteiden ja jätteiden, jotka normaalisti erittää virtsaa munuaisten, sitten kerääntyy vereen ja vahingoittaa kehon.

Enemmän munuaisessa menettää toiminto, toimivat hitaammin munuaisiin. Lääkärit puhuvat Alennetun "glomerulussuodatusnopeus" (GFR)Normaalisti molemmat munuaiset muodostavat yhdessä noin 120 ml per minuutti ensisijainen virtsaan. Loppuvaiheessa kroonisen munuaisten vajaatoiminnan ottaa häntä hetken vain enintään 15 ml ensisijainen virtsa ulos.

Käytä glomerulusfiltraatio (GFR) arvioidaan, kuinka pitkälle tauti on edennyt lääkäreitä. Hoitamaton kulkee kroonisen munuaisten vajaatoiminnan viisi vaihetta, jossa eriasteisia:

Niin kauan kuin munuaisten toiminta on heikentynyt vain hieman, yksilöt tuntevat yleensä ei oireita. Monet kannattaa tauti kunnes neljännessä vaiheessa havaittavissa. 

Varhainen oireita kroonista munuaisten vajaatoimintaa kuuluvat erityisesti:

Munuaiset vastaavat elektrolyyttitasapainon säätelyyn. Jos ne eivät voi sattua, että veressä monet tiettyjä elektrolyyttejä (kuten kalium, natrium, fosfaatti) Collect. Vaikka keho tarvitsee elektrolyyttejä monia tärkeitä tapahtumia, mukaan lukien käytetyn lihaksen ja hermosoluja. mutta suuria määriä ne voivat vahingoittaa häntä. Näin ollen liian korkea kaliumpitoisuus rytmihäiriö syy ja potilaat, joilla on liiallinen natriumin taso voi pahimmassa tapauksessa on kooma fall.

Munuaiset palvelevat paitsi veren puhdistus, ne myös sanansaattajat sitten. Yksi niistä on hormoni erytropoietiini, joka stimuloi punaisten verisolujen (punasolujen) stimuloi luuytimessä. Kun munuaiset epäonnistuvat, he eivät voi enää tuottamaan riittävästi erytropoietiinin, joten siitä puuttuu jossain vaiheessa loukatulle vereen. Tämä munuainen aiheuttaman anemian (niin kutsuttu. Munuaisten anemia) ilmenee muiden muassa Väsymys ja kalpeus. Lisäksi ne vaikuttavat tuntumaa heikko ja vähemmän joustava.

krooninen munuaisten vajaatoiminta on viimeinen vaihe eri krooninen munuaissairaus. On olemassa useita näitä niin sanottuja nefropatia eri syitä .:

Munuaissairaus PKD © iStock

Vasemmassa kaaviossa näkyy terve munuainen, oikea kysta munuainen. Toisin satunnaista munuaisten kystat syntyä kystinen munuaisten enimmäkseen perintönä. Yleisin muoto perinnöllinen PKD on hallitseva PKD.

Lisäksi, Korkea verenpaine sekä krooninen tubulointerstitiaalinen munuaissairaus johtaa krooniseen munuaisten vajaatoimintaan. Tämä on tulehdus väliset tilat munuaiskudoksesta.

voi edelleen tärkeitä tiedon saaminen ja Munuaisten kuvantamisseurantatoimenpiteitä kuin ultraääni tarjontaa. On skannaa, lääkäri, esimerkiksi ymmärtää, miten suuri munuaiset ovat, ja jos se sisältää kystat.

Ensisijaisesti, hoito on estää munuaisten toiminta heikkeni edelleen. Siksi pitäisi mahdollisimman aikaisin alkaa. ottaa mitä erityistoimenpiteitä lääkäri riippuu taustalla sairaus alkaen.

potilaille, joilla on Korkea verenpaine saatiin (hypertensio) verenpainelääkkeiden kuten ACE-estäjät. Tämä on tärkeää, koska munuaisten vajaatoiminta saattaa nostaa verenpainetta. Ja verenpainetauti vaikuttaa munuaistoiminnan lisäksi.

at diabeetikoille kuluessa taudin riippuu ratkaisevasti siitä, kuinka hyvin verensokeri on hallinnassa. Ns HbA1c tavoitearvot olisi olla alle 7 tilavuusprosenttia. Diabeetikot joka myös korkea verenpaine, lääkäri säädetään myös verenpainelääkkeitä.

Aiheuttamien oireiden kroonista munuaisten vajaatoimintaa, lääkäri voi lievittää joitakin lääkkeitä. Jotta happamoitumista verta bikarbonaattina voi auttaa.

Terapiassa se on tärkeää ottaa huomioon joitakin asioita estää krooniseen munuaisten vajaatoimintaan edetessä. on tärkeää, esimerkiksi, että potilas ei savua. Hän ei myöskään pitäisi nefrotoksisia Kipulääkkeet (analgeetit) tai X-ray varjoaineet ottaen.

Myös aminoglykosidit, NSAID: t ja selektiiviset COX-2-estäjät vahingoittaa munuainen. Lisäksi ruokavalio voi vaikuttaa sairauden kulkua (katso alla).

sisään vaihe 5 munuaisten vajaatoiminta hemodialyysi (dialyysi) tai munuaissiirto on yleensä tarpeen.

keinotekoinen hemodialyysiä korvaa munuaisten toiminta, koska se vetää kehon ylimääräisen veden ja niin sanotut harnpflichtige aineita. Nämä ovat aineita, joita keho erittää normaalisti virtsaan ja ovat haitallisia liian korkea pitoisuus. Myös, korjata häiriöt elektrolyytin ja happo-emäs-tasapainon avulla.

Ilman dialyysi kroonisen munuaisten vajaatoiminnan johtaisi loppuvaiheessa hengenvaarallisten uremia (uremia). ainoa vaihtoehto säännöllisesti hemodialyysi on munuaissiirto, jossa potilas saa luovuttajan elimen.

Jos krooninen munuaisten vajaatoiminta loppuvaiheessa ei vielä on saavuttanut, on mahdollista, munuaistoiminnan tiettyjä toimenpiteitä ylläpitää.

Hoitamattomana munuaisten toimintakyky heikkenee ajan myötä, kunnes munuainen ei enää pysty täyttämään tehtävänsä. Tämä voi olla kohtalokkaat seuraukset. Siksi dialyysin tai elinsiirron on tarpeen myöhäisvaiheen munuaisten vajaatoiminta.

Kun munuaiset epäonnistuvat, lasku elimistössä sekaisin useissa prosesseissa, mikä johtaa koko joukko ongelmia itse. Esimerkiksi nesteytys häiriintynyt, mikä johtaa Liiallista nesteytystä kehon ja turvotus. Munuaisten aiheuttaa elektrolyytin häiriöitä. Heikentynyt munuaiset eivät enää pysty, tietyt erittää elektrolyyttejä. Tämä johtaa:

Välttää nämä ja muut mahdolliset komplikaatiot tai hoitaa varhaisessa vaiheessa on säännöllinen seuranta suositeltavaa. Lääkäri tutki veren ja virtsan ja kysyy kysymyksiä uusia tai korotettuja oireiden ilmaantuessa.

Aineenvaihdunnan sairauksiin, kuten diabetes ja korkea verenpaine lisäävät kroonista munuaisten vajaatoimintaa. Nämä taudit voidaan ehkäistä vain tarkastelemalla siirretty riittävän, terveellisen ruokavalion, välttäen ylipainoisia ja ei savua. Ne, jotka jo on diabetes tai korkea verenpaine (tai molemmat), suojella hänen munuaiset (ja muut elimet) alkaen välillisiä vahinkoja. Tätä varten lääkäri voi ottaa erilaisia ​​toimenpiteitä:

Myös virtsarakon tai munuaisten infektiot voivat vahingoittaa munuaisia ​​niin pahoin pahimmassa tapauksessa ne epäonnistuvat. Siksi on tärkeää, että näiden infektioiden hoideta ajoissa (yleensä antibiooteilla).

www.bundesverband-niere.de
Sivu federaation munuaisten e.V. paljon tietoa munuaisten ja kroonisten sairauksien

www.organspende-info.de
Puolella Federal Center for Health Education (BZgA) tiedot elinten luovutuksesta ja elinsiirroista


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 2