Selkärankareuma (selkärankareuman)

21 October 2017

© iStock

Selkärankareuma on krooninen, tulehduksellinen reumaattinen sairaus, joka vaikuttaa pääasiassa nivelten - erityisesti selkärangan. Usein he kärsivät istuimen ja selkäkipu ja rajoittunut liikkuvuus lannerangan alueella, erityisesti aamulla heräämisen jälkeen.

Selkärankareuman - joka tunnetaan myös nimellä selkärankareuman - alkaa yleensä nuorella aikuisiällä ja näyttää suvuittain. Ensimmäiset merkit selkärankareuman on syvällä kipu lannerangan, eniten

Syynä tähän kipu (niin kutsuttu. Niveltulehdus) tulehdus pääasiassa selkärangan ja nivelten raajojen. Näiden tyypillisiä selkärankareuman tulehdus voi pitkään tulevat ja menevät, kunnes ne ovat yleensä melko joskus tyyntyä.

Samaan tulehdus selkärangan voi aiheuttaa reunojen nivelten ensin korvataan syyruston ja sitten luuduttaa. Vähitellen luinen leikkeet välillä nikaman muodossa (niin kutsuttu. Syndesmophytes) siten, että koko Spine yhä jäykistetty (Siksi nimi selkärankareuman tai selkärankareuman: lat. selkärankareuman = jäykistyminen).

Kun sairaus etenee tarkalleen on hyvin erilainen. Joissakin tapauksissa ihmiset ovat vasta silloin tällöin selkäkivuista ja pienellä liikkeellä rajoituksia. Joskus selkärangan fuusion aikana selkärankareuma, mutta on vielä näkyvissä - potilaan sitten näyttää selvästi korostunut kyttyrä.

Täysin jäykistynyt selkärangan, nimeltään bambu selkärangan, mutta vain tulee harvoin ennen.

Kuvaaja osoittaa ajan kuluessa selkärankareuman.

Selkärankareuman alkaa yleensä tulehdus sacroiliac ja selkien. Vähitellen luinen välinen kiinnittyminen selkärangan elimet voivat muodostaa, jolloin selkärangan vähitellen jäykistetty. (Lähde: Wikipedia, Senseiwa, CC BY-SA 3.0)

Monissa tapauksissa, paitsi selkärangan ja suurten nivelten vaikutetaan selkärankareuman, mutta myös muun muassa

Vaikka Selkärankareuma on reumasairauksien, mutta ovat kärsiville ei määrittää reumatekijä. ovat sen sijaan röntgenkuvat ja magneettikuvaus sopivia diagnosoida selkärankareuman.

Toistaiseksi selkärankareuman ei ole parannettavissa, mutta - joissa on sovellettu johdonmukaisesti hoito voi sen tietenkin, mutta joka tapauksessa myönteinen vaikutus. 

A- ja O selkärankareumaa hoito on säännöllinen voimistelu! Nämä henkilöt tulisi päivittäin (mieluiten aamulla) toimivat erittäin erityinen räätälöity tietyn tautitilan harjoituksia, jotka parantavat liikkuvuutta selkärangan ja lievittää oireita.

Lisäksi on olemassa erityisiä monissa kaupungeissa Selkärankareumaa hoitoryhmissä johdolla pätevien terapeuttien. Täällä potilaat oppivat erilaisia ​​harjoituksia, että he voivat jäljitellä helposti kotona - sekä vesijumppaa ja terapeuttisesti suuntautunut moottoriurheilu ovat osa ryhmäterapian. 

Tulehduskipulääkkeet - kuten diklofenaakin tai indometasiinin ja kortikosteroidit - ovat toiseksi selkärankareumaa terapiaa. Myös lonkkanivelen päässä selkärankareuman vaikuttaa joissakin tapauksissa, kirurginen lonkan voi olla tarpeen. 


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 30 = 32