verouderingsproces

21 October 2017

© Jupiterimages / Digital Vision

In de loop der jaren, niet alleen de omstandigheden veranderen. Zelfs ons lichaam is aan het veranderen: Strikt genomen, we al beginnen met de dag van de geboorte tot de leeftijd. Vanuit een medisch perspectief, het verouderingsproces van ongeveer de leeftijd van 35 jaar gebruik - in sommige eerder, anderen later.

In het verouderingsproces vele factoren beïnvloeden. Aldus wordt de veroudering gedeeltelijk bepaald door de genen. Evenals individuele "omgevingsomstandigheden" van invloed op de veroudering van, dus bijvoorbeeld als we slapen regelmatig genoeg, hoe we eten, of we roken of alcohol drinken.

volledig stoppen, de vergrijzing kan niet waar zijn - maar we kunnen nog veel doen om het verouderingsproces te vertragen. Probeer geen angst van het ouder worden te hebben en kijken naar de toekomst met een positieve houding ten opzichte van en leren zo vroeg strategieën om gezond handvat stress.

Een ander belangrijk punt op de vergrijzing is dieet: Wie evenwichtige feeds, ondersteunt afweer van het lichaam - het lichaam kan beter met de ziekte omgaan. Dit kan de prestaties op de lange termijn in de leeftijd te verhogen.

Met regelmatige lichaamsbeweging, bevorderen dat je lang fit en gezond blijven, zelfs op oudere leeftijd. Niet voor niets is het gezegde "Als u rust, roest u", Daarvoor moet je een topsporter te zijn: al genoeg half uur wandelen in een vlottere tempo of fietsen per dag een positief effect te hebben.

veel ouderen Niet voor niets zijn ook bekend als: - Zelfs als achteruitgang met het verouderingsproces vele fysieke en mentale functies met het ouder worden neemt de levenservaring "wijs" genoemd.

Sommige mensen zijn bang van veroudering. Ze zijn bang eenzaam op oudere leeftijd te zijn of om de mobiliteit te verliezen. Echter, gevorderde leeftijd niet per se ten koste gaat van de kwaliteit van het leven! Steeds meer senioren besteden hun vrije tijd tot op hoge leeftijd actief en gezellig.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 39 =