Wil je weten & apos; s? Aziaten tolereren geen alcohol!

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Je weet dat ook? Een vriend van Aziatische afkomst krijgen, zelfs na één of twee glazen bier of wijn een rood hoofd en klaagt het zal slecht. Kan worden gegeneraliseerd uit het feit dat Aziaten geen alcohol verdragen? En zo ja, waarom is het?

Verkort kan zeggen dat ongeveer elke seconde Nordostasiate - zoals Japans, Chinees of Koreaans - Alcohol tolereren slecht. De reden ligt in de genen: ontbreken vele Aziaten uit deze regio ontbreekt of een bepaald enzym betrokken bij de afbraak van de alcohol. Het draagt ​​de onuitspreekbare naam "acetaldehyde dehydrogenase"In het kort: ALDH.

De alcohol reductie plaatsvindt in twee stappen. Stap 1: Het enzym alcoholdehydrogenase alcohol is gebaseerd op de zeer giftige acetaldehyde. In stap 2 wordt de ALDH zet het aceetaldehyde in azijnzuur in niet-toxische, die dan verder wordt ontleed tot water en kooldioxide. Het is belangrijk dat 1 en 2 stappen zo snel gedaan. Bij gebrek aan een humane enzym ALDH of is niet goed werkt, "verouderd" de eerste de tweede stap. Onaangename gevolg: de giftige acetaldehyde ophoopt in het lichaam.

Sommige Aziaten het enzym ALDH heeft geen functie, anderen werken met de handrem op. Afhankelijk van de vorm, wordt de betrokkene geen alcohol of slechts iets slechter dan die waarvan de enzymen worden niet gewijzigd tolereren.

Het drinken van ALDH mensen zonder alcohol, krijgen ze een rood hoofd, Engels als regel "doorspoelen" genoemd. De acetaldehyde zijn de schepen om het signaal te ontspannen - meer bloed stroomt in de aderen, de persoon bloost. Een ander effect dat velen nog steeds beschouwd als onaangenaam, is de misselijkheid.

Mensen die ALDH missen, drink verstandig alleen geen of slechts zeer weinig en zelden alcohol. Anderen aanvaarden de bijwerkingen, omdat ze niet willen opgeven van de bedwelmende invloed van alcohol of haar sociale component. sneller gedronken worden een aantal van de betrokkenen, zoals ze de alcohol langzaam te verminderen en hogere concentraties te bereiken in het bloed (promille).

Een positief neveneffect het enzym-deficiëntie: De alcohol ziekte komt bijna niet beïnvloed!


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 6