Pesten en de gevolgen daarvan: de gevolgen van pesten

21 October 2017

pesten kan ernstige gevolgen hebben: wie gepest kunnen lijden op de lange termijn nadelige gevolgen voor de gezondheid. krijgen naar schatting 90 procent van alle slachtoffers van pesten lichamelijke of psychische problemen als een directe gevolgen van pesten. Dit kan leiden tot ernstige, soms gepaard met een handicap ziekten zelfmoord (suïcide) optreden.

maar niet alleen de slachtoffers zelf omgaan met de gevolgen van pesten te voelen - geen collega's rechtstreeks getroffen kan worden beïnvloed: Dus niet betrokken derde partijen, bijvoorbeeld, het ontwikkelen van angst zelf gepest worden of het krijgen in een conflict situatie waarin ze moeten slachtoffers of daders te kiezen.

In aanvulling op de persoonlijke gevolgen van pesten voor de slachtoffers van pesten heeft ook (Normaal) economische gevolgen: Dus gepest werknemer kan zijn toegenomen ziekteverzuim; Ook zowel de kwaliteit en de productiviteit van de arbeid kan vallen. Omdat pesten leidt vaak tot psychosomatische ziekten, een aantal van de betrokkenen als gevolg van arbeidsongeschiktheid bruggepensioneerden zijn.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 2 =