Baby Development – 1 Maand

21 October 2017

© Jupiterimages / AbleStock.com

In de baarmoeder heeft een kind tot de dag van zijn geboorte ontwikkelde een heleboel vaardigheden die zich blijven ontwikkelen in de komende maanden en uit te breiden. Maar in de eerste maand, is in de eerste plaats: aankomen!

De baby moet al zijn energie in de eerste vier weken de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. Tijdens de zwangerschap werd beschermd en nauw verbonden met de moeder in de grenzen van de baarmoeder van de kou, pijn, honger, harde geluiden en vele andere sensaties. Na de geboorte, het duurt nog een lange tijd totdat de baby zich realiseert dat het een aparte wezen.

Daarom is de eerste vier weken in het leven van een kind zijn aankomst in de buitenaardse wereld. Belangrijker nog, het is op dit moment dat de basislichaam functies voeren hun werk: de ademhaling, bloedsomloop, de spijsvertering en de lichaamstemperatuur moet onmiddellijk worden gestabiliseerd na de geboorte en onderhouden.

In aanvulling op en aan te passen aan hun nieuwe omgeving volgende onderdelen baby's moeten:

Voelt de baby thuis, het toont door middel van geluiden en - meer ongecoördineerde - bewegingen. Tijdens het slapen kind in het begin van de eerste maand van de zogenaamde engel smile om naar te kijken, maar uiten geen emotie als zodanig. een eerste echte glimlach het kind horloge ouders na ongeveer twee tot vier weken kunt kijken. Gedurende deze tijd glimlacht het kind vaak spontaan zonder specifieke externe stimulus.

de perceptie het kind is nog steeds in de eerste vier weken beperkt. Het duurt een lange tijd om een ​​stimulans te ontvangen en snel te verwerken en moe. Begrijpelijk, want na de geboorte van de pasgeborene moet eerst leren omgaan met de overvloed van ongedempte geluiden die nu stromen naar het. Vooral plotselinge, harde geluiden schrikken het snel. Als de baby is goed uitgerust en attent, maar het kan schel klinkt vooral als - de meeste ouders praten met hun kind dan ook instinctief in een hogere toonhoogte op.

Na verloop van tijd, moet het kind dan leren om de verschillende geluiden filteren om van elkaar te onderscheiden en reageren. U kunt uw kind, terwijl ondersteuning, door te praten met hem veel, commentaar op wat je doet, en de invoering van bepaalde rituelen, zoals een terugkerende slaapliedje wanneer je de baby te maken aan bed.

zelfs de Geur en smaak is goed ontwikkeld bij pasgeborenen: baby's hun moeder na de geboorte te herkennen aan de geur en kan zelfs verschillende smaken te onderscheiden.

Vanaf de geboorte, kan een baby beide zien en horen - Echter, beide in beperkte vorm. Kort na de geboorte van een baby neemt het milieu enige echte wazig - het duidelijkst het detecteert dingen over zichzelf 20-25 centimeter gelegen in de voorkant van zijn gezicht. Pasgeborenen willen kijken naar gezichten - met name die van de ouders die voldoen automatisch de optimale afstand tijdens een gesprek met haar baby.

Bovendien kan pasgeborenen geen kleuren, maar alleen grijstinten te zien. Echter, ze herkennen verschillende Vormen, patronen, contrasten en helderheden.

kunnen baby's horen nog voordat ze geboren zijn. In de baarmoeder, de geluiden lijken gedempt, maar het ongeboren kind is er al leren, bijvoorbeeld, de stem van de moeder kennen en herkennen ze later opnieuw.
Baby Development - 1 Maand

Hoe groot zal mijn kind weer?

Deze vraag waarschijnlijk vele ouders. Onze groei calculator bepaalt op basis van verschillende studies, de verwachte grootte dat uw kind zal bereiken als een volwassene. Om de computer ...

Pasgeborenen hebben ook een aantal aangeboren reflexenHoe uw kind begint te instinctief zuigen, als je zijn gehemelte te raken met een vinger. Dit heeft al geoefend in de loop van de zwangerschap met hun eigen vingers daar. Bovendien, de grijpreflex zeer uitgesproken - zelfs dat zou het kind al te bewijzen in de baarmoeder, door te spelen met de navelstreng, of hun eigen vingers en tenen. Als u met uw vinger aanraakt de palm van je baby, is het vast dichtbij de hand. Zowel de zuigreflex en de greep reflex verdwijnt, des te meer bewust van de baby zijn bewegingen regelt.

maar tot die tijd zal het een paar weken duren: In de eerste maand, de bewegingen maar de zuigeling ongerichte, het schopt haar benen, zijn armen te zwaaien, kan niet zelfstandig te houden en haar positie hoofd niet veranderen. Dit verandert alleen wanneer de spieren na verloop van tijd sterker worden en begrip van de omgeving groeit.

Elk kind is individueel ontworpen. De ontwikkelingsstappen genoemd kan daarom dienen als leidraad. Als je baby is anders dan deze ontwikkeling die aanvankelijk geen reden tot bezorgdheid. Als je nog steeds zorgen maakt, overleg dan met uw kinderarts.

Het beste van de pasgeborene tastzin spreek uit: Tijdens de zwangerschap, de baby is blootgesteld door de beperktheid van de baarmoeder en vruchtwater voortdurend raakt. Met je handen, dan verkend de navelstreng of zijn duim zuigt. Pasgeboren behouden dit gedrag door vast te zitten als de hand of de individuele vingers in zijn mond.

Het gebrek aan aanraking en nabijheid van de baarmoeder moet voor worden gecompenseerd door het gebruik van de ouders: Carry en vasthouden Je baby, vooral in de eerste paar weken zo veel mogelijk en te profiteren van dagelijkse activiteiten weer contact met het lichaam voor pasgeborenen over te nemen. Dus je kunt aansluiten, bijvoorbeeld de dagelijkse babyverzorging met een massage en knuffelen nauw periode van borstvoeding of het type fles.

Veel baby's willen goed worden in dekens gewikkeld (zogenaamde. spugen) Om de veiligheid van de baarmoeder opnieuw - je kunt het beste show van de vroedvrouw nazorg hoe dat te doen, en er zeker van of je baby voelt echt met het spugen ook.

In de eerste maand na check-ups naar:


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 36