Gezonde voeding: principes: dierlijk voedsel

21 October 2017

Dierlijk voedsel zijn melk, zuivelproducten, vlees, vis, eieren en worst. Zij bieden het lichaam met hoogwaardige eiwitten, evenals mineralen en vitaminen, zoals calcium, ijzer, zink, selenium, jodium, verschillende vitaminen B en vitamine D.

Het aandeel van dierlijk voedsel moet aanzienlijk lager zijn in vergelijking met het aandeel van plantaardig voedsel. Omdat dierlijk voedsel een hoger vetgehalte, wat overeenkomt met een hogere calorische algemeen. Bovendien, dierlijke vetten bevatten veel cholesterol en verzadigd vet, waarbij aldus het risico van lipide aandoeningen en cardiovasculaire ziekten verhogen. Voor een gezonde voeding, zijn ze niettemin van belang, met name in de groeifase.

Melk en zuivelproducten zijn rijk aan vitamine A, vitamine B2, vitamine B12, fosfor, magnesium, zink en jodium. Ten aanzien van een gezonde voeding, ze vervullen belangrijke taken: Ze zijn aan de ene rijk aan hoogwaardige eiwitten, die het lichaam van de levering van aminozuren (eiwit bouwstenen) is belangrijk. Aan de andere kant zijn melk en zuivelproducten aan grote calcium leveranciers. Een toereikende calcium is een belangrijke bijdrage aan de stabiliteit van de botten en kunnen osteoporose voorkomen. Melk wordt daarom alleen groeit, maar ook in de volwassenheid voor een gezonde voeding is erg belangrijk.

Beslissende nadeel: melk en zuivelproducten bevatten relatief veel vet. Wil je liever zo vetarme variëteiten, zoals melk met een vetgehalte van 1,5 procent in plaats van 3,5 procent. Consumeren dagelijks 200 tot 250 ml melk of yoghurt en 50-60 gram kaas.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =