Griepvaccin (griepprik): Wat u moet weten!

21 October 2017

© iStock

Ja, de griep vaccin biedt geen 100 procent bescherming - in zeldzame gevallen, gevaccineerd met de griep kunnen de gezondheid schaden. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

Het vaccin van de griep vaccin is

Bij volwassenen is de arts gewoonlijk het vaccin geïnjecteerd in een spier (intramusculaire injectie) - bijvoorbeeld op de bovenarm. Sinds februari 2009 is een vaccin goedgekeurd, de dokter slechts enkele millimeters in de middelste laag van de huid onder de epidermis (dermis, dermis) geïnjecteerd (zgn. Intradermale injectie). Daar vindt u een groot aantal afweercellen te vinden, zodat deze vorm van vaccinatie kan leiden tot een goede reactie van het immuunsysteem. Zowel jonge als oudere mensen even goed beschermd worden door het vaccin, zoals door de conventionele vaccin in de spier.

Geïnactiveerde griepvaccins zijn als Drievoudige of viervoudige vaccins Beschikbaar - artsen spreken ook over

Trivalent influenza vaccin tegen influenza A twee stammen en één influenza-B-stam. Tetravalente vaccins bevatten dezelfde antigenen als drievoudige vaccins, maar daarnaast ook antigenen van een andere B-virus.

Tot nu toe heeft de WHO niet ten gunste van een algemeen gebruik van de quadrivalent griepvaccins. In de regulatie van het griepvaccin, artsen zijn daarom in het algemeen niet op een fabrikant of een specifiek vaccin klasse. Vanwege de kosten, krijgen verzekerde patiënten in Duitsland, maar het grootste deel van het driewaardige griepvaccin. Wie wil er nog steeds aan de vertegenwoordiger van verviervoudigen, moeten hun eigen kosten in het algemeen dragen. 

waarschuwing: Mensen die allergisch zijn voor kippen moeten hun arts van tevoren op de hoogte. Aangezien het virus te produceren het vaccin in kippeneieren worden gekweekt, kunnen een allergische shock veroorzaakt door vaccinatie van pluimvee sporen van eiwitten in het menselijk lichaam binnendringen en veroorzaken.

Wat zijn de oorzaken van een vaccinatie in het lichaam? Ontdek in de video hoe het immuunsysteem reageert op een vaccin en waarom vaccinaties zijn belangrijk!

Een griepprik wordt verkregen in

kan principe vaccineren elke arts, ongeacht welke discipline hij behoort. Als de mogelijkheid bestaat voor de werkplaats met een verhoogd risico op infectie, werkgevers organiseren vaak het griepvaccin voor hun werknemers.

In het griepvaccin, worden de bijwerkingen hoofdzakelijk beperkt tot onschadelijke, tijdelijk ongemak. Deze omvatten, bijvoorbeeld,

Na het griepvaccin te laten zien tot en met 9 100 gevaccineerden cold-achtige symptomen - koorts, rillingen of zweten, vermoeidheid, hoofdpijn, spier- of gewrichtspijn. Meestal zijn deze symptomen verdwijnen binnen een tot twee dagen zonder gevolgen weer.

Het griepvaccin door neusspray kan een verstopte neus of loopneus bij sommige kinderen veroorzaken.

Zoals met alle vaccins, kunnen sommige mensen zelfs na influenzavaccinatie allergische reacties vertonen. Omdat het vaccin bevat ei-eiwit normaal, kan vaccinatie voor mensen die allergisch zijn voor dit gevaarlijk zijn.

Er is geen bewijs dat een griepprik tijdens de zwangerschap is gevaarlijk. Aangezien het een dood vaccin, is de griep vaccinatie voor zwangere vrouwen en het ongeboren kind als veilig beschouwd.

We komen dicht zuvorImpflücken de griep en om kennis over de ziekte, is het doel van de gezamenlijke campagne te bevorderen "We krijgen de griep voor" het Federaal Bureau voor Gezondheidsvoorlichting (BZgA) en het RKI. 


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 44