Dialyse (zuivering van het bloed): Method

21 October 2017

Dialyse is een kunstmatig bloed zuivering die het bloed van stofwisselingsproducten en water bevrijdt. Hiervoor gebruikt men een zogenaamde kunstnier. De dialysemachine stuurt vervolgens het gezuiverde bloed terug in het lichaam. Verschillende werkwijzen kunnen worden toegepast.

Om het bloed buiten het lichaam van schadelijke stoffen schoon te maken, zal de arts meestal een speciale toegang tot de bloedbaan (Shunt), waarin hij kunstmatige wijze aansluiten van een ader om een ​​slagader. Geserveerd met een kleine chirurgische ingreep noodzakelijk. De directe verbinding tussen de slagader en de ader verwijdt de ader en de doorbloeding toeneemt.

Hemodialyse is tussen de verschillende dialyse procedures op de veelgebruikte dialyse beginsel. Hier, een filter (kunstnier) zuivert het bloed van schadelijke stofwisselingsproducten. Daarin een spoelvloeistof die (dialysaat) en het bloed met een dunne schil (membraan) gescheiden in tegengestelde richting langs elkaar. Het membraan is permeabel voor water en verontreinigende stoffen.

Tussen de twee zijden van het vlies een concentratie verschil, als meer deeltjes of metabolische producten zoals ureum, aanwezig in het bloed. De deeltjes volgen de concentratiegradiënt (diffusie) en voert continu over door het membraan in de spoelvloeistof. Het gezuiverde bloed stroomt vervolgens terug in het lichaam.

Mensen die afhankelijk zijn van een kunstmatige hemodialyse zijn vele uren meerdere keren per week met dialyse. Meestal zijn de patiënten dialyseren drie keer per week 07:56 uur - Afhankelijk nog op de nierfunctie en hun lichaamsgrootte. Met een dagelijkse dialyse behandeling met een duur van ongeveer twee uur, de slachtoffers meestal uit te voeren veel beter voelen, dat is waarom een ​​zogenaamd continue hemodialyse wint steeds meer aan belang.

Er zijn ook mogelijkheden, dialyse thuis voeren (thuisdialyse). Hier kan de patiënten de behandeling makkelijker aan te passen aan hun individuele behoeften. Thuisdialyse is niet erg gebruikelijk in Duitsland.

Een andere methode is de dialyse hemofiltratie. Evenals bij hemodialyse, het bloed ook bij deze werkwijze buiten het lichaam chromatografie (extracorporale methode). In dit geval wordt het bloed gefilterd door een grote poriën scheidingslaag (membraan). Bovendien is deze methode de bloeddruk, die grote hoeveelheden bloedplasma (plasma) door het membraan uit het bloed onderdrukt. Het vloeistofverlies kan voor worden gecompenseerd door speciale minerale oplossingen. Na reiniging van het bloed terugstroomt in het lichaam.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3