douchen

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Een vaginaal douchen of vaginale wassen nagenoeg ineffectief als anticonceptiemiddel. Het moet alleen worden gedaan voor therapeutische doeleinden en uitsluitend in opdracht van de arts. Door middel van een vaginaal douchen kan bijvoorbeeld uitvoeren van een chromopertubation waarmee kan worden vastgesteld of de eileiders open zijn.

Vroeger een vaginale douche heeft genomen door sommige vrouwen werd gebruikt na onbeschermde geslachtsgemeenschap in de hoop om weg te spoelen het sperma voordat zij de mogelijkheid hebben om de baarmoeder te voeren. Op die manier wilden ze om zwangerschap te voorkomen. Als een spoeling van azijn is gebruikt, bijvoorbeeld.

Maar sperma zijn snel en bereiken de baarmoeder kan zelfs vóór de vaginale douchen wordt gemaakt. Vooral tijdens de ovulatie, kan het slijm veranderingen zodat sperma zonder obstakels op te voeren. In de baarmoeder aangekomen, kan het sperma niet worden gespoeld uit een vaginale wassen, omdat ze goed beschermd zijn.

Vandaag de dag lijkt er meer meisjes en vrouwen die geloven dat ze de zwangerschap kan voorkomen door het spoelen haar vagina na het vrijen zijn.

Sommige vrouwen maken gebruik van een vaginale douche om haar genitale gebied schoon te maken. Vaginale douches kan worden gemaakt met warm water, maar er zijn ook kant-en-klare oplossingen voor de vagina te spoelen. Toch kan een vaginale douchen het evenwicht van de vaginale flora en de oorzaak schimmel- en bacteriële infecties verstoren.

Om een ​​vaginaal douchen te maken, kan men een zogenaamde vrouwen douche te gebruiken. Deze bestaat uit een rubberen bal die de vloeistof en een zogenaamde moeder buisje bevat. De buis is ongeveer 10 cm lang en is geplaatst op de rubberen bal.

De Pearl Index van vaginaal douchen circa 30


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 7 =