Ascites (abdominale waterzucht): Wat is het?

21 October 2017

© iStock

Ascites is de medische term voor ascites, die informeel vaak als water in de buik of buik water bedoeld. Aldus kan de tailleomtrek aanzienlijk groter zijn.

Zodat de ascites is een vorm van zwelling, die zoveel zwelinrichting oedeem veroorzaakt doordat vloeistof komt uit de vaten en accumuleren in weefsels of in bepaalde lichaamsgebieden.

In de meeste gevallen, zoals vochtophoping vormen Armen of benen - de oproep artsen als perifeer oedeem. In de relatief zeldzame ascites is het vasthouden van water in de maag - meer bepaald in de peritoneale holte (Zogenaamde. Peritoneale holte) tussen de buikorganen (zoals de maag, darm of lever).

In het algemeen is de ascites is een Symptoom van een ziekte en maakt eventueel een gerichte behandeling. Vooral ziekten (bekend een tekort aan het eiwit albumine. hypoalbuminemielood) kan een Ascites veroorzaken. Albumine wordt gesynthetiseerd in de lever. Een albumine deficiëntie kan optreden wanneer

in rijke landen ascites gebeurt meestal in de context van chronische leverziekte op. in ontwikkelingslanden echter één ondervoeding een van de belangrijkste oorzaken van water in de maag: de hongerige magen ondervoede kinderen zijn typische voorbeelden van deze vorm van ascites.

Of en wanneer ascites merkbaar maakt hangt af van de lot de geaccumuleerde vloeistof uit: Kleinere waterretentie in de buik veroorzaken meestal weinig of geen ongemak. Een uitgesproken ascites kan echter leiden tot een abnormale abdominale zwelling.

Niet te verwarren: Als in de buik bloed accumuleert, sprekende artsen niet van ascites, maar door een hemoperitoneum of haemoperitoneum. Een hemoperitoneum kan optreden als gevolg van interne bloeden bijvoorbeeld na ongelukken of gynaecologische aandoeningen (bijvoorbeeld endometriose).


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1