Beslagen tong (tongbeslag): Causes

21 October 2017

De meeste hebben een beslagen tong onschadelijk oorzaken. De tongbeslag bestaat dan voornamelijk uit oude cellen, voedseldeeltjes en niet ziektekiemen. Bovenal, die een buitensporige hoeveelheid koffie, thee, melk en alcohol nodig is om snel een coating op de tong worden ontwikkeld.

Oorzaak van beslagen tong is vaak gebrek aan frictie: Door het kauwen vast voedsel lukt het meestal hoofdzakelijk om tongbeslag verwijderen. Wie neemt hoofdzakelijk vloeibaar voedsel of de neiging om snel te zijn eten hinunterzuschlingen, het is vaak een grotere coating op de tong. een ontoereikend mondhygiëne bevordert de ontwikkeling van de storting in toevoeging.

Echter kan ook een beslagen tong Tekenen van ziekte zijn: bijvoorbeeld, een witte coating op de tong van mond schimmel (V.A. spruw) ontstaat. koortsig infecties en gastro-intestinale aandoeningen (Zoals maagontsteking) ook een witachtige coating op de tong veroorzaken.

Andere besmettelijke ziekten, symptomen waarvan beslagen tong omvatten, bijvoorbeeld:

Bovendien Dental en tandvlees ziekten (Bijvoorbeeld periodontitis) dat verantwoordelijk is voor een bekleed tong. De tong coating wordt dan meestal gekleurd grijs-witachtig.

Ook heel vaak voor, maar ongevaarlijk is de Haartong (Lingua villosa nigra). Het wordt veroorzaakt door vergrote tong papillen (hypertrofie van het filiform papillae) dat gemakkelijk de kleur van het geconsumeerde voedsel kan aannemen: Het gevolg is een vuilwitte of donkergroen tot zwart gecoat tong. Als oorzaken zijn bijvoorbeeld een gebrek aan nicotinamide of antibiotische behandeling in twijfel - bepaalde medicijnen kan derhalve als tongbeslag veroorzaken.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 83