Anatomie Bloedvaten

21 October 2017

© Jupiterimages / Ingram Publishing

Bloedvaten buisvormig hol lichaam waardoor in het bloed en dus zuurstof en voedingsstoffen naar de verschillende organen en cellen. Maar kooldioxide en afvoer van afvalstoffen in ruil door de bloedvaten. De bloedvaten blijven de bloedcirculatie in het lichaam rechtop en reguleren. Samen met het hart vormen zij de bloedbaan.

het bloed krijgt in elk klein deel van het menselijk lichaam via de bloedvaten. Zodat vormen ze een transport systeem dat de goede werking en de verzorging van de individuele organen van zuurstof en voedingsstoffen zorgt. Door middel van de bloedvaten, de verdeling van de warmte over het lichaam loopt daarbuiten. Ze reguleren ook de lichaamstemperatuur door regeling van de huid bloedcirculatie.

Er zijn verschillende soorten van de bloedvaten:

Venulen en arteriolen fijner en fijner totdat in de organen om een ​​dunne-netwerk, de haarvaten zijn. De capillairen van de uitwisseling van stoffen tussen bloed en cellen plaatsvindt - dat wil zeggen zuurstof en voedingsstoffen worden door de capillairen aan de cellen geleverd en vervangen door koolstofdioxide en afbraakproducten. Deze reis door het bloed door de bloedvaten (in deze richting venulen en aders) terug naar het hart. Voordat ze gebeuren longen en lever. In de lever uit het spijsverteringskanaal koolhydraten worden opgeslagen, milieu afgebroken en het bloed vetten en ontgift (bijvoorbeeld residuen van geneesmiddelen). De resterende grens voedingsstoffen uit voedselinname stroom met het bloed door de leverader en inferieure vena cava door het hart naar de longen. Er wordt bloed gemengd met zuurstof.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 45