de tong

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Of het nu gaat spreken, proeven of kussen - de tong is een uiterst flexibele spier die voortdurend in het dagelijks leven gebruikt. Zo zijn op de tong, bijvoorbeeld zintuigcellen voor de smaak en tactiele sensaties en cellen die een belangrijke rol in afweer van het lichaam af te spelen.

De tong is op een afstand van agile van de spier in het menselijk lichaam. Geen wonder, want ze is de enige spier aan drie-dimensionale spiervezels, dat wil zeggen, het bestaat uit vezels die kunnen bewegen in drie richtingen.

Deze unieke toning zorgt ervoor dat we de positie van de tong gevarieerd kan veranderen. Deze variëteit van de bewegingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld de opkomst en ondergang of de verlenging en verkorting van de tong, die ons in staat stelt, onder andere, steek je tong.

Zoveel een lijkt op de aard van de tong vreemde - een beetje ruw, maar tegelijk zacht en fluwelig. De kleur is meestal saai en witachtige midden van de zogenaamde messinggroef loopt. Onderscheid tong, achterkant van de tong en de tong wortel. De achterkant van de tong, zodat de bovenkant van de tong is voorzien van een dichte bindweefsel, op een speciale slijm Settles.

De tong heeft vele functies, die zijn erg belangrijk voor het dagelijks leven. Deze omvatten:

De achterkant van de tong is uitgerust met tal van sensorische cellen die de smaak en aanraking te dienen. De wortel van de tong maakt de verbinding tussen mond vloer en tong. Het is ook bekend als tong base genoemd.

Het bijzondere van de tong slijmvlies zijn hun papil of Zungenwärzchen. Ze zijn zichtbaar als pieken op de tong veroorzaakt door cellen of groepen cellen die in diepere lagen en buiten uitpuilen. De papillen zijn onderverdeeld in mechanische papillen en smaakpapillen.

de mechanische papillen sluit enerzijds de tong met het slijmvlies, anderzijds hier is het tastzin verankerd. Met behulp van de mechanische papillen we kunnen voelen voor vorm en sterkte van voedsel.

in de smaakpapillen zijn smaakpapillen, die bestaan ​​uit afzonderlijke zintuigcellen en waarmee we proeven. Ze maken een groot deel van de tong oppervlak. Over het algemeen, de persoon heeft 5.000 tot 10.000 smaakpapillen. De meeste zijn in de wand gevormde papillen op het achterste derde deel van de tong. In de paddestoelvormige papillen in de voorste twee derde zijn aanzienlijk minder smaakpapillen.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 49 = 51