Staphylococcus aureus: TSS (toxische shock syndroom, toxische shock syndroom)

21 October 2017

Toxisch shocksyndroom (TSS, toxisch shocksyndroom) is door Staphylococcus aureus toxine TSST-1 geactiveerd en kan levensbedreigend zijn. Over het geheel genomen blijkt echter, zelden op.

Onder hen meestal beïnvloed optreden binnen een korte tijd symptomen zoals:

Toxic shock syndroom kan voorkomen bij vrouwen tijdens hun menstruele bloeden tampons gebruiken. Ongeveer 30 procent van alle vrouwen Staphylococcus aureus is aanwezig als een normaal onderdeel van de vaginale flora in lage aantallen. Het verlaten van een met bloed gevulde pad te lang in de vagina, Staphylococcus aureus is tegen milieu-omstandigheden waarin het snel kunnen vermenigvuldigen.

Dit hoeft niet per se een probleem te zijn, omdat slechts een paar stammen van Staphylococcus aureus (ongeveer 1%) het toxine te produceren TSST-1. Indien TSST-1 wordt afgegeven door de bacteriën, kan het toxine in de bloedbaan en toxische shocksyndroom.

Maak vrouwen, symptomen vastgesteld dat een toxic shock syndroom te geven, moeten zij de tampon te verwijderen en snel contact op met een arts of een kliniek. Over het geheel genomen is toxic shock syndroom geassocieerd met tampon, maar zeer zeldzaam op.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 88 = 93