Gescheurd ligament: diagnose bij de dokter

21 October 2017

Als u een ligament scheur vermoed, de arts eerst vroeg de gewonde man naar zijn exacte symptomen. Hij vraagt ​​ook vragen stellen van wat er gebeurd is. Met behulp van de informatie, de arts trekt de eerste conclusies over de aard en de omvang van de schade.

Hij onderzocht het aangetaste gewricht. Zal controleren bijvoorbeeld als de verbinding gezwollen en blauwe plekken (hematoom) is gevormd. Voelt de persoon pijn bij de dokter drukt op de band (zgn. Pressure pijn), is het bovendien geven een gescheurde gewrichtsband.

In aanvulling op de enquête en de eerste evaluatie van de gewonde omvat het onderzoek is nog steeds bij de dokter de volgende methode:

Om erachter te komen of het in strijd is met een ligament of een gescheurd ligament, de dokter controleert de stabiliteit en functionaliteit van het aangetaste gewricht normaal. Omdat een gescheurde grenzen ligament meestal de stabiliteit en mobiliteit duidelijk een.

in een Externe ligament in de enkel kantelt, bijvoorbeeld het achterste deel van de voet binnen. de voet kunnen op die manier "ontvouwen"Wat wijst op een laterale ligament scheuren. Hetzelfde geldt wanneer de talus ten opzichte van de tibia via normale (zgn. Talusvorschub) kan worden bewogen.

de sport-arts vermoedt een gescheurd ligament in de duim basis joint (zogenaamde. skiër duim), Het test of en hoe de duim nog functioneert, bijvoorbeeld met de zogenaamde Papierstroken die proef: De gewonde een poging om vast te klemmen bij deze test wordt een vel papier tussen de duim-element en het einde lid van de wijsvinger. Als een gescheurd ligament, kan de betrokken partij slechts comprimeren met een gebogen duim het papier te wijten aan het gebrek aan stabiliteit in het gewricht. Als de band is ongedeerd, de stabiliteit test is geslaagd met uitgestrekte duim.

voor knieblessures de dokter kan bepalen door middel van diverse tests, of, en zo ja, welke banden werden beschadigd. In een voorste kruisband van de onderbenen van de sporter, zoals een blikje, bijvoorbeeld "lade" naar voren trekken terwijl de dij (zgn. Lachmann test). Daarentegen het onderbeen duwt een achterste kruisband wanneer de gewonde liggen met een schuine zijde vrij naar achteren.

De foto toont een arts die de stabiliteit van de knie van een patiënt test. In een kruisband letsel aan het onderbeen van de sporter als een blikje

In een kruisband letsel aan het onderbeen van de sporter als een blikje "lade" naar voren trekken.

Kortom, voor de meest functionele en stabiliteit testen - in het bijzonder in een acute blessure: De betekenis is vaak beperkt. Omdat de gewonde draai de spieren als gevolg van de pijn optreedt sterker. De verhoogde spierspanning beperkt de mobiliteit van het gewricht en vervalst onder bepaalde omstandigheden de verklaringen van functionaliteit en bestendigheid. Laat assessment naast stabiliteit en functionaliteit testen zonder bevestigde diagnose van een gescheurd ligament, kan de arts beeldvormingstechnieken zoals MRI gebruikt om de diagnose verder te beveiligen.

op de Röntgenfoto Hoewel de dokter ziet geen tapes. Het röntgenonderzoekapparaat is nog steeds belangrijk, aangezien bepaalde, zichtbaar op röntgenfoto's van het aangetaste gewricht misvormingen over een arts met een indirecte indicatie van een gescheurd ligament. In de eerste plaats, de X-ray onderzoek, echter, om het bot verwondingen zoals botbreuken of botbreuken is uit te sluiten.

Als u een ligament scheur vermoedt, kan de arts om een ​​diagnose te stellen Magnetic Resonance Imaging (MRI) kan worden uitgevoerd. De MRT is de banden in lagen. Op basis van de beelden van MRI, kan de arts een gescheurd ligament duidelijk te diagnosticeren. Vooral met een vermoedelijke gescheurde kruisbanden MRI aan de centrale diagnostische methode telt. Met laterale ligament tranen enkel artsen maakte een MRI meestal alleen wanneer de symptomen en testen van de stabiliteit niet maken een veilige en duidelijke diagnose.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − = 50