HIV en AIDS: FAQ: Wat zijn de oorzaken van hiv in het lichaam?

21 October 2017

Het HIV-virus dringt name de zogenaamde helpercellen het immuunsysteem en vermenigvuldigt zich daar. De helpercellen hebben onder andere tot taak andere cellen van het immuunsysteem regelen bij de afweer tegen ziekteverwekkers. Ze zorgen voor een soepele samenwerking tussen de verschillende cellen van het immuunsysteem.

Het lichaam reageert op HIV-infectie door vormen antilichamen en afweercellen om de indringer te bestrijden. Ondanks deze afweermechanismen niet het lichaam om het HIV-virus volledig te elimineren slagen.

Als HIV-infectie niet wordt behandeld, kan HIV-virussen verdere schade aan het immuunsysteem veroorzaken. Ze vernietigen een klein gedeelte van de helper cellen onmiddellijk. Bovendien belemmeren ze de andere helpercellen om het immuunsysteem van het lichaam te controleren - er weinig of verkeerd immuunreacties.

Met afnemende aantal functionele helpercellen en de beschermende functie van het immuunsysteem vermindert: pathogenen kan dringen het lichaam ongehinderd. Met de toenemende zwakte van het immuunsysteem tot levensbedreigende infectieziekten kunnen ontwikkelen en verschillende soorten kanker ontstaan.

HIV-infectie is niet voor iedereen hetzelfde. In de eerste weken na infectie Bij een toeneming van het HIV virus in het lichaam. Gedurende deze tijd waren er veel virus in sperma, vaginale afscheiding, bloed en bepaalde slijmvliezen en het risico van besmetting voor andere mensen is bijzonder hoog.

Twee tot vier weken na de besmetting met het HIV-virus kan griepachtige verschijnselen zoals koorts, nachtzweten, diarree, vermoeidheid, huiduitslag en gezwollen lymfeklieren veroorzaken. Na een korte tijd de symptomen van zelfs achteruit en worden vaak verward met onschuldige griep of darminfectie.

In de eerste drie maanden na infectie, het lichaam antilichamen het HIV-virus uit te schakelen. De antilichamen kunnen de HIV viruscontrole slechts korte tijd, maar niet elimineren.

Het is heel goed mogelijk dat een HIV-positieve persoon blijft vrij van symptomen voor de komende jaren, zelfs zonder behandeling en voelt zich helemaal gezond. Toch is het virus vermenigvuldigt zich in het lichaam verder, waardoor schade aan het immuunsysteem en de instellingen. Het lichaam wordt meer vatbaar voor ziekten en steeds vaker ervaren koorts, nachtzweten, diarree gezwollen lymfeklieren of ernstig gewichtsverlies.

Als een hiv-infectie unmedicated behandeld wordt, kan het immuunsysteem niet langer te beschermen tegen ziekteverwekkers uiteindelijk. Ernstige ziekten zoals longontsteking, schimmelinfectie van de slokdarm of ander virus-gerelateerde kankers zoals baarmoederhalskanker of lymfoom kan ongehinderd verspreiden. In dit stadium is het AIDS genoemd.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 89