HIV-test: Andere testmethoden

21 October 2017

In tegenstelling tot HIV-antilichaam test omvat een PCR-test (PCR = ppolymerase cbosje reAction Duits polymerasekettingreactie) niet de HIV-antilichamen, maar het HIV virus zelf in het bloed. In het algemeen kun je HI virus al 15 dagen na infectie bericht in het lichaam. Een dergelijke test wordt bijvoorbeeld gebruikt om de virale belasting (de hoeveelheid virus) in het bloed te bepalen als deel van een HIV-behandeling.

zelfs met pasgeboren HIV-positieve moeders is een PCR-test zinvol. Om een ​​betrouwbare diagnose te verkrijgen bij pasgeborenen een gebruikelijke HIV-antilichaam test niet geschikt, omdat ze absorberen via de placenta in ieder geval HIV antilichamen van de moeder. Hoewel baby's niet zijn besmet, kan een HIV-antilichaam-test dus nog maximaal 15 maanden zijn positief na de geboorte. De directe detectie van HIV-gen door middel van de PCR-test is dus bij zuigelingen, de testmethode gekozen.

Echter, de PCR-test komt niet ondervraagd als een sneller alternatief voor de HIV-antilichaam-test: Sinds HI virussen moeten verschillende lengtes van tijd voor elke persoon te reproduceren, kan de test niet betrouwbaar kan uitsluiten HIV-infectie na 15 dagen. Daarnaast zijn er twee typen virus: HIV-virus type 1 en de zeldzamere HIV virus type 2. Dit laatste wordt niet herkend door de PCR-test. dus een voor een betrouwbaar resultaat HIV-antilichaam test na drie maanden onvermijdelijk.

HIV-tests zijn snelle tests die voor zelftesten worden aangeboden, vooral op het internet. In Duitsland, maar deze tests zijn niet toegelaten en op grond van die beveiliging van toepassingen en het gebrek aan bevestigingstests afgeraden. Zelfs kleine applicatie fout kan het resultaat vervalsen. Als het resultaat vals-positieve (vals positief), zou dit kunnen wegen op de onnodig geteste personen. Een vals-negatieve resultaat is echter opweegt tegen de personen die getest vals gevoel van veiligheid en kan ernstige gevolgen hebben. Daarnaast is het advies, maar sterk aanbevolen voor een hiv-test, ongeacht de uitkomst is niet van toepassing op een HIV-test.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + = 15