Divertikels in de darm (diverticulose): Diagnose

21 October 2017

Divertikels in de darm (diverticulose) vragen om een ​​duidelijke diagnose uit te sluiten kwaadaardige Darmturmoren (darmkanker). Voor deze, de arts eerst verzocht de exacte symptomen en vervolgens leidt tot verschillende studies.

Herhaalde problemen met de spijsvertering in de vorm van constipatie en een opgeblazen gevoel kan op ouderen suggereren die aanwezig zijn in de intestinale diverticula zijn. Van andere ziekten - vooral colontumoren - uitgesloten, de arts het vermoeden diverticulose meestal een colonoscopie en een x-ray contrast media één. Vaak diverticulitis is ook een "nevendiagnose" bij een colonoscopie.

is een diverticulitis voor één of meer Darmdivertikel ontstoken zijn. In dit geval is de diagnose reeds uit de beschreven symptomen en lichamelijk onderzoek resultaten. Hier, onder andere, de dokter scant de buik en luistert met de stethoscoop geluiden van de darm uit. Hij meet ook de lichaamstemperatuur en verlicht de getroffen bloed uit. In het bloed en een verhoogde bezinkingssnelheid is meestal een duidelijke toename van de witte bloedcellen (leukocytose genoemd.) Detecteerbare. Ook wordt de hoeveelheid C-reactief proteïne (CRP), die als een niet-specifieke marker van ontsteking gewoonlijk verhoogd. Is de ontsteking van de urineblaas over, dus er zijn witte of rode bloedcellen in de urine.

Om de diagnose met diverticulitis te bevestigen, een colonoscopie principe biedt de meest betrouwbare resultaat. De arts moet echter dragen ze met uiterste voorzichtigheid, omdat de darmwand wordt al intensief wordt gebruikt in dit geval door de ontsteking en mogelijk beschadigd. Dit kan de darmwand beschadigen de spiegel lichter de endoscoop. In de acute fase van de ziekte een colonoscopie is dus niet bruikbaar.

In plaats van colonoscopie vaak andere onderzoeksmethoden voor diagnostiek komen wanneer vermoed diverticulitis daarom gebruikt als een echo (echografie), computertomografie (CT) en magnetische resonantie imaging (MRI).


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =