Ectropion (eversie van het ooglid)

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Wanneer ectropion een ooglid - meestal het onderste ooglid - dus buiten gedraaid dat de binnenzijde zichtbaar. Het resultaat van de omkering van het ooglid met het oog tranen vaak en gespoeld en droog als een teken van chronische conjunctivitis (conjunctivitis).

Een ectropium is over het algemeen niet aangeboren, maar een verwierf Misvorming van het ooglid. de oorzaken Deze kunnen verschillend zijn - bijgevolg een onderscheid in een naar buiten gerichte ooglid verschillende vormen:

Een ectropium is gemakkelijk gediagnosticeerd door de typische Lidfehlstellung. die behandeling maatregelen komen tegen de omkering van het ooglid vraag hangt af van de oorzaak. Op de korte termijn zijn zalven of oogdruppels, terwijl een ectropium lange termijn alleen door een operatie kan worden gecorrigeerd - zelfs als het ooglid enigszins naar buiten is gedraaid. Hier, de chirurg zorgt ervoor dat het ooglid wordt hersteld naar de oogbol.

behandeld tijdig een ectropium goede prognose: Afhankelijk van de oorzaak, het geneest dan zonder restverschijnselen.

Voor een ectropium niet eens voordoet, is het altijd raadzaam om de ontsteking van het bindvlies en ooglidranden met zorg worden behandeld. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat, indien mogelijk oogletsels met.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 − = 50