Embolie: Oorzaken

21 October 2017

Voor een embolie als oorzaak name bloedstolsels (trombi) geschikt die los te maken van het beginpunt en in de bloedsomloop. Het lijkt erop dat een dergelijke trombo-embolie alleen vers stolsels kunnen optreden omdat ze betrekkelijk verhoudingsgewijs veel inkepingen vertonen en zijn niet veranderd ontpit.

De beheerder van de bloedprop emboli kunnen afgeleid zijn van een slagader (arteriële embolie) of een ader (veneuze trombose).

de arteriële embolie heeft zijn oorzaken komt meestal in een bloedstolsel in de linker hart. De belangrijkste slagader (aorta) of andere grote slagaders zijn zelden het uitgangspunt voor embolie. Volgens vast aan ongeveer 90 procent van hart-en vaatziekten achter een arteriële trombo-embolie - bijvoorbeeld:

de veneuze embolie heeft zijn oorsprong in een ader van de grote bloedsomloop (circulatie), meestal in de benen. Het stolsel passeert rechts hart in de longslagader en het veroorzaken van een longembolie.

Een verhoogd risico op embolie kan verschillende oorzaken hebben. dan belangrijkste risicofactoren van trombo-embolie beschouwd hartziekte - bijzonder atriumfibrillatie, in welke vorm zogenaamde atriale trombi. Anders dezelfde risicofactoren voor trombose, die van toepassing zijn op incidenten:

Ook kan een hogere leeftijd een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een embolie. Bovendien zijn vrouwen vaker dan mannen getroffen.

De meest voorkomende oorzaak van de embolie is inderdaad een bloedstolsel. Echter (embolus genoemd). Andere dingen kunnen in een bloedvat als een graft act. Daarnaast kunnen embolie hetzelfde type worden ontworpen op verschillende manieren en stak op verschillende plaatsen. Dienovereenkomstig onderscheidt men verschillende types embolus:


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =