Nefritis (glomerulonefritis): Therapy

21 October 2017

In een nierontsteking (glomerulonefritis) therapie hangt in grote mate af van de brand oorzaak en progressieve vorm (Acute of chronische) en de fase van.

Als de behandeling van acute nefritis op tijd begint meestal slaagt om permanente schade aan de nieren te voorkomen. Een acute glomerulonefritis kan de volgende bijvoorbeeld noodzakelijk maatregelen te maken:

Als de nierinfectie als snel progressieve (Of progressief) glomerulonefritis (RpgN) uitstrekt, de therapie hoofdzaak gericht waarna onderliggende ziekte aanwezig is en welke de bevindingen van de nierbiopsie biedt. Afhankelijk van de onderliggende ziekte komt in snel progressieve nierontsteking volgende behandelmethoden afzonderlijk of in combinatie gehanteerd:

Wanneer snel ontwikkelende glomerulonefritis deze therapie anti-nier antilichamen en ontstekingsmediatoren die in het bloed te filteren en onderdrukken ze terugkomen.

Als de nierinfectie als nefrotisch syndroom merkbaar, kom dan naar de therapie in het algemeen volgende maatregelen gehanteerd:

In sommige gevallen, nefrotisch syndroom vereist behandeling met anti-inflammatoire geneesmiddelen (zgn. Steroïden, cortison), en geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken (zgn. Immunosuppressiva). Is deze vorm van nierontsteking, veroorzaakt door een geneesmiddel of drugsmisbruik, evenals professionele hulp en een terugtrekking nodig zijn voor de behandeling van glomerulonefritis succesvol.

De gebruikte therapie tegen chronische nefritis gewoonlijk beoogt ongemak van: Vaak is een chronische glomerulonefritis bij diagnose niet meer hardbare, als het te lang onopgemerkt is gevorderd. Als de functie van de nier beperkt, kan chronische nefritis voor de behandeling van de onderstaande maatregelen bijvoorbeeld te maken:

Is chronische glomerulonefritis in een vergevorderd stadium en de nieren hebben gefaald, de therapie in een dialyse bestaan ​​(hemodialyse) en niertransplantatie.

Tegen nefritis is meestal geen Therapie nodig wanneer slechts in de urine laag Hoeveelheden bloed (hematurie) en eiwit (proteïnurie) zijn en nierfunctie en bloeddruk normaal. Als je zo'n asymptomatische proteïnurie en / of hematurie maar hebben, is het raadzaam dat je Controleer de urine regelmatig vertrekken.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 81