Rubella: Oorzaken

21 October 2017

De rubella hebben hun wortels in een infectie met een bepaalde ziekteverwekker: de rubella virus of rubella. Dit virus is het genetische materiaal RNA en behoort tot de familie van togavirussen. De rubella virus is wereldwijd distributie en alleen mensen voorheen.

Rubella is zeer besmettelijk. Redenen voor de overdracht van het rubella virus zijn meestal minuscule besmette druppeltjes, bijvoorbeeld door Hoesten of niezen uitgebracht in de lucht: Wie inhaleert, kan besmet worden (zogenaamde. druppel infectie). Maar besmetting is ook de kus en Het gebruik van gewone borden en bestek mogelijk te maken. Echter, de oorzakelijke virus overleven voor een korte tijd buiten het lichaam.

Na rubella infectie door tussenkomst druppeltjes rubellavirus dringt het slijmvlies van de bovenste luchtwegen en prolifereert voornamelijk in het lymfoïde weefsel. Mensen met een rubella zijn besmettelijk voor ongeveer een week vóór tot een week na het verschijnen van de typische uitslag (uitslag).

Een rubella-infectie kan de oorzaken ervan, maar ook in een andere transmissie hebben: Als een vrouw krijgt rubella tijdens de zwangerschap, de foetus kan via de placenta besmet met het rubella virus.

Wanneer rubella is het incubatietijd (Dat wil zeggen, de tijd van infectie tot het begin van de rubella) over twee tot drie weken.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − = 40