Seborrheic dermatitis (seborrheic dermatitis): Behandeling

21 October 2017

Seborrheic eczeem (seborrheic dermatitis) loopt onregelmatig. Daarom is de ziekte vereist meestal behandeling in twee fasen - naargelang de seborrheic dermatitis geassocieerd met huiduitslag, of het gewoon niet meer acute symptomen vertonen. 

Als een middel van eerste keus tegen seborrheic eczeem medicijnen zijn die schimmel-doden act (zgn. antischimmelmiddelen). Deze zijn beschikbaar voor toepassing op de huid in de vorm van zalven, lotions en shampoos - bijvoorbeeld met de actieve ingrediënten

zelfs shampoos koolteerzink pyrithion of seleendisulfide kan helpen tegen de uitslag in een seborrheic dermatitis. 

Bij ernstige en aanhoudende symptomen kan de arts antimycotica in tabletvorm, waarbij de werkzame bestanddelen itraconazol of terbinafine bijvoorbeeld kunnen bevatten voorschrijven.

Is een bijkomende infectie met bacteriën voor seborrheic dermatitis vóór (superinfectie), de arts voorgeschreven antibiotica. Een seborrheic dermatitis bijzonder hardnekkige symptomen vereist vaak behandeling met UVB-straling (fototherapie).

Met sterke ontstekingsvormen de arts tijdelijk glucocorticoïden in de vorm van zalven voorschrijven, waarbij de Bevatten ontstekingsreactie. Voor langdurige therapie (vooral in het gezicht) zijn niet geschikt glucocorticoïden.

Indien de schilferende bijzonder uitgesproken, zogenaamde keratolytica Gebruiken - zoals salicylzuur en ureum. Deze stoffen verzachten de huidschilfers en verwijder. 

Een seborrheic dermatitis, waarvoor geen acute symptomen meer toont, vereist een andere therapie: de zogenaamde onderhoudstherapie. Hier is de huidverzorging op de voorgrond - Het doel is om de volgende push vertraging zo lang mogelijk. De aanbevolen reinigings- en verzorgingsproducten bevatten vaak keratolytische en hebben een huid-neutrale pH.

Als stress en spanning negatief effect op de dermatitis, ontspanningsoefeningen (autogene training, progressieve ontspanning van de spieren) nuttig kan zijn.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 60