levermetastasen

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Onder levermetastasen verwijst naar levertumoren als uitzaaiingen (metastasen secundaire tumoren) zijn gemaakt door andere kwaadaardige tumoren zoals darmkanker. De kankercellen zijn bereikbaar via het bloed of lymfevaten in de lever, waar ze blijven vermenigvuldigen in de vorm van een lever metastase.

Voor kanker van de lever is niet in principe "echt" (Primaire) leverkanker. Vaak ontstaan ​​levermetastasen doordat tumorcellen van kwaadaardige tumoren in andere organen vervangen en uiteindelijk vestigen in de lever. GP duiden deze kanker infectie van de lever "secundair" Leverkanker.

Naast kanker, andere tumoren van het maagdarmkanaal kan Secundaire tumoren in de lever formulier.

Maar ook andere vormen van kanker kan leiden tot uitzaaiingen in de lever, zoals

Levermetastasen meestal slechts leiden laat voor klachten. Door de toename van de omvang van de lever (capsule pijn genoemd.) Kan leiden tot pijn maar komen. Algemene symptomen zoals gewichtsverlies zijn kenmerkend kanker en het is vaak moeilijk om duidelijk onderscheiden of vast levermetastasen of onderliggende ziekte daarachter.

De diagnose wordt gesteld door beeldvormingstechnieken zoals echografie, CT of MRI. In sommige gevallen, de arts ontdekt levermetastasen eerder dan de onderliggende kanker - bijvoorbeeld in het kader van een echografie van de bovenbuik. Dan is het belangrijk om de oorspronkelijke tumor snel te vinden en te coördineren verdere diagnose en behandeling veel aandacht. Soms is het niet mogelijk om te achterhalen welke kanker levermetastasen heeft geproduceerd (zogenaamde CUP syndroom: kanker van onbekende primaire, de Duitse Cancer van onbekende primaire.)


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − = 84