Goedaardige bottumoren

21 October 2017

© iStock

Onder bottumoren kunnen begrijpen voorkomende tumoren in het bot weefsels. Er zijn goedaardige en kwaadaardige bottumoren. In tegenstelling tot kwaadaardige bottumoren (botkanker), wordt de stof niet ontaarden in goedaardige bottumoren - dat wil zeggen, ze nog steeds lijken op de cellen van oorsprong en hebben hun basisfunctie niet verloren.

Benigne (goedaardige) bottumoren komen vaker voor dan kwaadaardig (maligne). De indeling van goedaardige bottumoren is gebaseerd op de aard van het weefsel van oorsprong. Dienovereenkomstig artsen delen tumoren daarna of zij

out. Dus, bijvoorbeeld, verwijst naar een goedaardige tumor van botweefsel is ontwikkeld als osteoom, en een tumor die afkomstig is van kraakbeenweefsel, zoals chondroom.

De oorzaken van bottumoren zijn nog niet duidelijk begrepen. Echter, sommige zijn erfelijk, suggereert dat genetische factoren. de belangrijkste symptomen van goedaardige bottumoren onder vervorming van botten en gewrichten, drukbeschadiging zenuwen en bloedvaten en pijn.

Deze klachten voorzien reeds een eerste indicatie voor de diagnose. Functioneel en pijn tests, zoals een spanningstest en een evaluatie van de bloedstroming kan de diagnose ondersteunen. Uiteindelijk beeld een röntgenfoto toont de typische veranderingen door een bot tumor. Het is twijfelachtig of het goedaardige of kwaadaardige tumoren, bijkomende studies nodig, zoals computertomografie (CT) en magnetische resonantie imaging (MRI). Om de diagnose te bevestigen, kan de arts ook een weefselmonster en onderzoeken microscopische laat (biopsie).

Goedaardige bottumoren, de arts meestal behandeld door hen te operatief verwijderd. Bij zeer langzaam groeiende tumoren die weinig problemen veroorzaken en waar er geen risico op een botbreuk, kunt u wachten en kijken naar de voortgang. Slechts in zeldzame gevallen de tumor terugkeert na de arts chirurgisch verwijderd zijn (terugval).


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 50 =