tuberculose symptomen

21 October 2017

De tuberculose (TB) gerelateerde symptomen zijn zeer veelvormig, omdat het in principe elk orgaan kan worden besmet met de veroorzakende bacteriën. In de meeste gevallen is de infectie, maar niet merkbaar:

het ontwikkelen van ongeveer 90 procent van de besmette mensen nooit tuberculose. Deze symptomen zonder stromend infectie wordt genoemd sluimerende respectievelijk latente tuberculose-infectie (LTBI) - omdat: De ziekteverwekkers worden niet definitief overwonnen, maar overleven in een soort slaaptoestand. Weinig Infected ziek onmiddellijk infectie. "Wake up" bij ongeveer 5 procent van de mensen, de ziekteverwekker pas veel besmet zijn - soms tientallen jaren - later en veroorzaken een tuberculose.

Afhankelijk van of direct ontwikkelde een tuberculose uit de eerste infectie of dat de symptomen alleen later veroorzaakt door nieuwe brandpunten van besmetting, wordt een onderscheid gemaakt primair en Postprimary Tbc.

In de meeste gevallen, de primaire tuberculose reikt tering. De symptomen van de infectie van de longen zijn vaak in eerste instantie weinig karakteristiek. Vaak - vooral bij kinderen - bereidt zelfs de primaire longtuberculose geen ongemak. In kinderen, kan het alleen doen door merkbare ook dat hun ontwikkeling is vertraagd.

Als de primaire tuberculose van de longen veroorzaakt symptomen, is het als belangrijkste symptomen hoesten met of zonder het uitwerpen. Laatstgenoemde kan bloedige in zeldzame gevallen. Soms is de TB is ook bezig met pijn op de borst en kortademigheid.

Bovendien kunnen de primaire longtuberculose volgende voorkomende symptomen veroorzaken:

zijn zelden andere organen cervicale lymfeklieren, darm, of de huid aangetast door een primaire tuberculose. De algemene symptomen van een dergelijke zogenoemde orgel tuberculose dan vergelijkbaar met de longtuberculose. Vanwege de bijzondere betrokkenheid van de organen, maar kan verschillende klachten toegevoegd. Bijvoorbeeld, ...

Post-primaire tuberculose treedt op wanneer de symptomen van TB door verleden primaire tuberculose optreden. daarachter meestal gereactiveerd van een pathogeen oud Infectie, met vele jaren, tot aan de reactivering pass. in zeldzaam Cases, een primaire maar ook snel plaatsvinden in een post primaire tuberculose.

zo'n vroeg Post-primaire tuberculose treedt op wanneer de ziekteverwekker direct via de bloedbaan of het lymfestelsel trajecten in de long of verder te verspreiden in het lichaam en nieuwe agenten massaal vorm die niet geneest.

Hier, de TB kudde vloeibaar te maken en er is de post voor de primaire tuberculose typisch symptoomEen met vloeistof gevulde holte, genaamd grot.

Vroege vormen van post-primaire tuberculose zich voornamelijk voor bij mensen met een verzwakt immuunsysteem (bijvoorbeeld door een HIV-infectie, diabetes mellitus, levercirrose, alcohol- en drugsmisbruik, of geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken). Baby's en jonge kinderen hebben ook een hoger risico. in hun vroege vormen kan de post-primaire TB de volgende symptomen trekker:

een laat post-primaire tuberculose veroorzaakt symptomen afhankelijk van de betrokkenheid van de organen verschillende kan zijn. Het treedt op wanneer slapende TB kudde weer actief worden na een lange tijd - zijn met succes ingekapseld - soms zelfs decennia. In Duitsland loopt het vaakst als tering. Bovendien, onder andere, nier, been, bijnierschors, de ogen en de hersenen kan worden beïnvloed.

Als de typische in post-primaire tuberculose grot door smelten van het ontstoken weefsel Verbinding met een kanaalsysteem (Zoals bloed of lymfevaten, bronchiën of ureter) ontvangt de ziekteverwekkers kan verspreiden in het lichaam of komen met sputum of urine naar buiten opnieuw: Dit zal besmettelijk respectievelijk geopend TB. Symptomen hiervan zijn pulmonale bloeding met een bloedige hoest, die zich kunnen voordoen tijdens infectie van de longen wanneer bloedvaten zijn gewond tijdens het smelten.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3