Impingement syndroom pijn in de schouder

21 October 2017

© iStock

Per impingement syndroom van de schouder (ook wel knelpunt syndroom lossen) bepaalde mutaties of stam van de schouder pijn. De klachten optreden wanneer de zachte delen - zoals een pees - vast te klemmen onder het acromion of kunnen trekker (Engels impingement = crash, botsing of duwen.).

De impingement syndroom is een van de voorkomende redenen voor schouderpijn. de term bottleneck syndroom beschrijft de pijn veroorzaken: Bij bepaalde bewegingen gereduceerd de ruimte onder het acromion (zgn. subacromiaal space).

In een impingement syndroom Dus de ruimte niet teneinde geschikt voor al uitstrekkende er structuren soepel. Toegevoegd aan dit vaak een mechanische hindernis acromion (acromion), om een ​​ongunstig gevormde bot of een bot uitloper. De getekende getroffen zachte weefsels kan dragen of te wijzigen ontsteken. 

Vooral vaak de pees van de supraspinatus spier (supraspinatus) met de pijnlijke impingement syndroom is te wijten: Deze zogenaamde supraspinatus loopt dicht onder het acromion en is onderdeel van de rotator cuff, een constructie bestaande uit spieren en hun visie, waarin de kop van de humerus omringen.

De impingement syndroom van de schouder tot beweging en positie-afhankelijke pijn, die ook 's nachts voordoen. een belangrijk kenmerk is de zogenaamde painful arc (Engl.: pijnlijke Arc). Dit betekent dat wanneer laterale lifting komen vooral in een hoek van ongeveer 60-120 graden Pijn in de arm en schoudergewricht op.

Wie heeft een impingement syndroom van de schouder, de arm getroffen kunnen vaak nauwelijks te tillen de zijkant. Veel dagelijkse activiteiten - zoals het dragen van een shirt of was aan de achterkant - zijn alleen mogelijk onder pijn.

Of achter een dergelijke klachten ligt een impingement syndroom, kan de arts door een overeenkomstige impingement-test uit te vinden. Bovendien kan echoscopie van schouder en andere beeldvormende maatregelen zoals MRI (magnetische resonantie) en X-stralen gebruikt.

de therapie afhankelijk van de oorzaak van de impingement syndroom, de ernst van de symptomen en de bijbehorende psychologische belasting en de omvang van de pees schade. In mildere gevallen, in de eerste plaats de volgende maatregelen worden toegepast:

een operatie meestal slechts noodzakelijk impingement syndroom van de schouder bij het syndroom erg geprononceerd of indien de schouder klachten door niet-chirurgische behandeling niet verbeteren.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 63