Speekselklieren en gooi; ontsteking, speeksel steen: Oorzaken

21 October 2017

een Speekselklier ontsteking kunnen de oorzaken een besmetting met bacterie of virus hebben ook noninfectious voordoen. een sialolith (Sialolith) zorgt ervoor dat de speekselklier gemakkelijker ontstoken, want als het speeksel steenblokken het kanaal van de speekselklier, speeksel ensteht een achtergebleven - en vastgehouden afscheidingen kunnen de ziekteverwekkers snel vermenigvuldigen.

Waarbij een nauwkeurige sialolith heeft zijn oorzaak, is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk veroorzaakt door een sialoliths veranderde samenstelling speeksel - mogelijke redenen (en dus ook risicofactoren voor speekselklieren ontsteking) zijn bijvoorbeeld:

Een verhoogd risico op speekselklier ontsteking kunnen ook andere oorzaken hebben. zo beïnvloeden vernauwingen, graan of tumoren de speekselklieren, net als een speeksel- stenen: ze belemmeren de uitstroom van speeksel, zodat vermenigvuldigen ziekteverwekkers gemakkelijker en kan ontsteking van de speekselklier veroorzaken. Bovendien volgende factoren is verantwoordelijk voor een ontstoken speekselklier:

ook drugs, de de verminderen speekselvloed, de opkomst van een speekselklier ontsteking kan bevorderen. Deze omvatten het aftappen van middelen (zgn. Diuretica) tabletten voor depressie (zgn. Antidepressiva), allergieën (antihistaminica) of tegen hartproblemen. Het risico van speeksel- steen is door deze drugs, maar niet toegenomen.

komen, hoe verschillend virusziekten in aanmerking komen voor zowel een speeksel- steen evenals vernauwde klierbuizen of speekselklier ontsteking als oorzaken: Voor de meeste besmette bof uitgelopen toen acuut gezwollen en ontstoken speekselklieren bij kinderen. Ook de cytomegalovirus en het Coxsackie A virus kunnen verantwoordelijk zijn voor een ontstoken speekselklier zijn.

zelden zijn een speekselklier ontsteking als oorzaken Auto-immuunziekten zoals bindweefselziekten of syndroom van Sjögren gebaseerd, die wordt gekenmerkt door ernstige droge mond. Bestraling, bijvoorbeeld bij tumortherapie, een tijdelijk oorzaak ontsteking van de speekselklieren: de zogenaamde radiogeen sialoadenitis.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =