Traumatisch hersenletsel (TBI): Frequente gevolgen voor de gezondheid

21 October 2017

© Jupiterimages / Hemera

Een val, een klap op het hoofd of een verkeersongeval - een verwonding aan het hoofd kan snel gebeuren. Vaak wordt beïnvloed lijden aan een traumatisch hersenletsel (TBI). Elke seconde hoofdletsel is een gevolg van een val, zij het skiën of fietsen, thuis of op het werk. 

Medisch gezien is het in een "trauma" een lichamelijk letsel. Zoals de naam al suggereert, hoofdletsel zogenaamde beginsel Overtreding van de schedel en de hersenen. De ernst van de verwondingen kan er heel anders zijn - variërend van korte bewustzijnsstoornissen tot ernstige schade aan het hersenweefsel. 

Een traumatisch hersenletsel kan worden onderverdeeld in drie graden verdeeld.

Een belangrijke onderzoeken van vermeende een traumatisch hersenletsel is de computertomografie van het hoofd (schedel-CT). Zo kan de arts bepalen hoe hard de hersenen is gewond geraakt. © iStock

Een belangrijke onderzoeken van vermeende een traumatisch hersenletsel is de computertomografie van het hoofd (schedel-CT). Zo kan de arts bepalen hoe hard de hersenen is gewond geraakt.

gewonde persoon aan het hoofd, kan de arts snel te beoordelen hoe ernstig de hoofdletsel. Controleer medic,

De resultaten van het onderzoek dat hij kan overeenkomen met scores en bepaalt de ernst van de TBI betrokken op de som, waardoor de zogenaamde Glasgow Coma Scale (GCS).

een persoon zonder medisch significante hoofdletsel opent zijn ogen spontaan gaat terug naar prompt georiënteerd en reageert adequaat op vragen. Deze toestand komt overeen met het Glasgow Coma Scale 15 punten, de maximale waarde. 

Bovendien, de artsen proberen om een ​​snel overzicht van de te krijgen Functie van de hersenzenuwen te maken, waardoor een conclusie op een hersenletsel en intracraniële druk. Je aandacht besteden aan hoe en of de leerlingen te reageren op invallend licht, als de ogen en bewegen, en of de persoon reageert op de stimulatie van bepaalde punten op het gezicht door een pijnprikkel.

Het is ook belangrijk het hoofd voorzichtig op wonden om te onderzoeken welke worden verborgen door het haar soms. Daarnaast zijn de artsen, zien of uit de neus of oren vloeistof (Cerebrospinale vloeistof, bloed) ontstaat, die schade aan de schedelbasis kunnen wijzen.

Het komt voor dat een persoon onmiddellijk na het ongeval voorlopig meer wakker is, maar dan verslechteren, dus zijn bewustzijn verdwijnt, en uiteindelijk valt bewusteloos. Bewusteloosheid kan tot coma rijk, de ernstigste vorm van verstoring van het bewustzijn, waaruit de betrokkene niet gewekt althans gedurende enige tijd.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1