Infantiele Cerebral Palsy (ICP)

21 October 2017

© Jupiterimages / Photos.com

De infantiele cerebrale parese (ICP) zich voordoet bij kinderen aandoening van het zenuwstelsel en het spierstelsel. De ziekte veroorzaakt permanente houding en beweging stoornissen, maar daadwerkelijk te verbeteren in het algemeen.

Afhankelijk van welke delen van de hersenen zijn beschadigd door de infantiele cerebrale parese, treden er verschillende symptomen. Meestal veroorzaakt de bewegingsstoornissen door sterke spier spanningen die verlamming (spastische infantiele vorm van hersenverlamming) veroorzaken. Naast de bewegingsstoornissen andere symptomen optreden, zoals:

De oorzaken van infantiele cerebrale parese zijn legio: bijvoorbeeld kan zuurstofgebrek, infecties en hersenbloeding infantiele cerebrale parese bij zwangerschap en bevalling veroorzaken. Zelfs kort na de geboorte nog steeds een neonatale schade aan de hersenen, die vervolgens kunnen leiden tot een infantiele cerebrale parese zijn.

De arts maakt een diagnose van infantiele cerebrale parese als gevolg van de klinische bevinding. Soms aanvullende tests zoals magnetische resonantie beeldvorming (MRI) voor de diagnose nodig zijn. De focus van de behandeling is een multidisciplinaire therapie uit verschillende medische en therapeutische gebieden. Maatregelen zijn met name belangrijk als fysiotherapie, ergotherapie en logopedie, die worden aangevuld met gipsverband en spalken.

In de loop der ICP een blikje operatie, bijvoorbeeld voor pees verlenging, zijn noodzakelijk. Kortom, het is maar een doel van de therapie aan de operatie zoveel mogelijk te vermijden. Daarom komen in de behandeling van infantiele cerebrale parese verschillende niet-chirurgische procedures gebruikt. Deze omvatten fysiotherapie, medicatie en oog-, oren medische en orthopedische maatregelen.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2