Hammer teen, klauwtenen

21 October 2017

© Jupiterimages / Hemera

De hamer teen en Krallenzeh zijn frequente teen misvormingen: Typische symptomen zijn kromme tenen en pijnlijke drukpunten helemaal over zijn voeten en likdoorns. Vaak, hamertenen en klauwtenen optreden samen met de zogenaamde hallux valgus misvorming van de grote teen.

Hamertenen en klauwtenen worden klinisch vaak door elkaar gebruikt - terwijl er een klein verschil: A hammertoe wordt gekenmerkt doordat hetzij alleen de Zehenendgelenk gebogen, of dat de middengewricht van de teen en het gebogen gedeelte gewricht gestrekt.

klauwtenen gekenmerkt door een sterke overstrekken het metacarpofalangeale gewricht en een diffractie in het midden van Zehenendgelenk. Zo is de teen heeft geen contact meer met de grond op een Krallenzeh.

Het beeld toont een röntgenfoto van een Krallenzehs.

In een Krallenzeh de metatarsofalangeale gewricht is ernstig overbelast. Deze persoon tenen als klauwen uitpuilen boven. (Bron: Wikimedia Commons, Hellerhoff, CC BY-SA 3.0)

komen voor de vorming van een hamer teen of klauw teen verschillende oorzaken te weten:

De typische wanneer hamer teen en Krallenzeh voetproblemen ontstaan ​​omdat de tenen tijd meer worden verkort en tegelijkertijd nemen meer ruimte in de hoogte: Het gevolg is dat de Druk tenen in de schoen steeds - vooral de schoendeksel. Daarom (maar ook in andere uitsteeksels en drukpunten van de voet) kenmerkend gevormd altijd pijnlijke likdoorns en eelt uit.

Deze veranderingen zorgen voor een sterk bewijs voor de diagnose. Radiografisch hamer tenen en klauwtenen duidelijk zichtbaar; Daarnaast kan de arts controleren of de getroffen teen van hun gezamenlijke (Zehluxationen) gleed en of de gewrichten arthrotically hier worden veranderd.

Komt tegen de hamer teen of klauw teen geen geschikte therapie gebruikt, de toestand van de getroffen voeten verslechteren meer en meer. Zelfs in de vroege stadia van een niet-chirurgische behandeling kan dan vaak niet altijd voorkomen dat het progressief verloop van de hamer teen en Krallenzeh - door, bijvoorbeeld,

Daarom wordt het vaak ergens ntwendig, hamer of klauwtenen operatief corrigeren- Dus om kromme tenen te oordelen enige manier om de resulterende vervormingen en stijfheid te elimineren permanent slagen.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − = 68