Ligamenten (gewrichtsbanden stam)

21 October 2017

© Jupiterimages / Pixland

Een verstuikte gewrichtsbanden (ligamenten stam) is een typische blessure in de sport. Vaak gaat het om de knie of enkel gewrichten. De schade treedt vaak op een snelle en onnatuurlijke bewegingen, zoals de voet vouw over de knie of wendingen. Hier, de stabiliserende ligamenten zijn overbelast.

Het ligament is de voorloper van een schrijver bands en gescheurde ligamenten - hoewel ze zeer pijnlijk zijn, is de lichtste vorm van ligamentverwonding. In tegenstelling tot de gescheurde ligament weefsel slechts licht beschadigd ligament stam, zodat de verbinding blijft stabiel.

typische symptomen voor een ligament stam zijn:

Of men te maken heeft met een gescheurd ligament of een ligament stam, kan grotendeels worden gebaseerd op de verschillende symptomen herkennen. Aangezien in een ligament, het weefsel wordt slechts minimaal verwond en dus intercaleert geen bloed, een lichte zwelling en kneuzingen geven een ontbrekend (hematoom) geeft een ligament. Daarnaast is er een gezamenlijke door een gescheurd ligament verliest belangrijke mate bij aan de stabiliteit - bij een ligament de verbinding blijft stabiel.

Feiten over ligament

Een ligament stam ontstaat wanneer verbindingen met snel of onnatuurlijke bewegingen vouw over of twist - zoals sporten.

Uitgerekt ligamenten in de voet en enkel zijn de meest voorkomende sportblessures - van een verstuikte bijna elke atleet ooit heeft getroffen. vooral in balsporten zoals voetbal, basketbal of squash het komt in de enkel van de voet vaak tot over-oprekken van de ligamenten. Maar ook andere gewrichten zoals de knie of vinger gewrichten kunnen worden beïnvloed door een ligament stam.

De oorzaak van een ligament stam gewoonlijk een heftige beweging van een gewricht - zoals wanneer een been gekanteld van de beweging of hangt. vooral wanneer voetbal het risico van het ligament stam hoog is, omdat het vaak gebeurt het dat gevangen voetballer met de noppen van de voetbalschoenen in het gras.

Men vermoedt een ligament stam, moeten patiënten onmiddellijk stoppen met lichamelijke activiteit en de bescherming van het gewricht. Idealiter voor de behandeling van een verstuikte rechter als de pijn optreedt nadat de zogenaamde PECH Rule. De verschillende letters, "PECH" staan ​​voor de initialen van de vier meest belangrijke eerste maatregelen:

Een ligament stam van invloed op de veelal gewond slechts tijdelijk. De verbinding nog steeds veerkrachtig in het algemeen - maar de gewonde zou een (sport) -Pauze insert in elk geval totdat de pijn afneemt en de zwelling is afgenomen. Dit duurt meestal een paar dagen.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 58 =