Anuskloofje (na kraken): Wat te doen?

21 October 2017

© iStock

In een anale kloof (Na scheur) een langwerpige spleet in het slijmvlies van het anale kanaal. Dit is het laatste deel van het rectum, die uitkomt in de anus. In de meeste gevallen, een anale kloof is ongeveer een halve tot een centimeter lang. 

Typische symptomen van anale fissuren ernstig stekende pijn tijdens en na de ontlasting en bloed in de ontlasting. Daarnaast hebben veel mensen last van een anale kloof onder een constipatie.

Als u last heeft van ernstige pijn tijdens de stoelgang en vermoedt een anale kloof zou kunnen zijn achter de rug, moet je gaan voor de diagnose en therapie van een arts of proctologist bezoek (specialist in aandoeningen van het rectum). De buitenkant van het anale fissuren vaak moeilijk op te sporen en kunnen zichtbaar worden gedaan door het spreiden van de billen.

De bekleding van het anale kanaal bijvoorbeeld kan scheuren bij het anale gebied wordt gerekt versterkt. De meest voorkomende oorzaken van anale fissuren dus van toepassing zijn

Na een acute scheur kan doorgaans worden behandeld met speciale zalven of zetpillen die sfinctertonus verminderen. © iStock

Na een acute scheur kan doorgaans worden behandeld met speciale zalven of zetpillen die sfinctertonus verminderen.

De eerste stap bij de behandeling van anale fissuren een normalisatie van ontlasting - bijvoorbeeld door vezelrijke voeding of lichte laxeermiddelen. Daarnaast is een acute anale kloof bladeren met conservatief (dat wil zeggen, buiten bedrijf) maatregelen behandeld als zalven, zetpillen en / of spuiten opdat de kringspier enigszins ontspannen.

Heal de scheuren in het anale gebied, ondanks de behandeling start niet of er is herhaling, spreken we van chronische anale fissuren. chronische Analrisse kan worden gepersonaliseerd met zalven, zetpillen en injecties vaak niet genezen - ze een operatie (. zogenaamde fissurectomy) nodig, ook over mogelijke complicaties van anale fistels en abcessen te voorkomen.

de nazorg gericht op een spleet van het type behandeling en de symptomen. een acute anale kloof geneest in de meeste gevallen door henzelf of door een passende behandeling na een paar weken. Bij chronische anale fissuren is na operatie nodig een behandeling voor de open wond.

In veel gevallen kunt u een anale kloof en de gevolgen ervan te voorkomen. Hiervoor is in het bijzonder een vezelrijke en evenwichtige voeding belangrijk - vooral voor een zachte stoel te promoten. Anale seks mag alleen worden gedaan voorzichtig met smeermiddelen.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4