Prostaat ontsteking (prostatitis)

21 October 2017

© iStock

De term prostatitis (prostatitis) geeft een acute of chronische ontsteking van de prostaat. Wanneer de prostaat is een kastanje-en kleinbedrijf klier met een glad oppervlak, dat zich onder de blaas bij mannen en het bovenste gedeelte van de urethra omsluit.

De prostaat kan ontbranden, bijvoorbeeld wanneer bacteriën of bepaalde stoffen doordringen van urine in het prostaatweefsel. De gevolgen van prostatitis zijn meestal

Afhankelijk van of bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de prostaat ontsteking of niet, men kan ruwweg twee groepen van elkaar verschillen:

Wanneer bacteriële prostatitis, een onderscheid is een acuut en chronisch Form. Triggers zijn in beide gevallen bacteriën die opstijgen door de urethra voer de prostaat en veroorzaken een infectie. Vaak ontstaat dan acute prostatitis in het kader

de chronische prostatitis ontwikkelt zich meestal als een complicatie van acute prostatitis - alsof sommige bacteriën in de prostaat blijven, ondanks de behandeling. 

wanneer noninflammatory Bekkenpijn syndroom het gaat om soortgelijke symptomen als bij een prostaat infectie, maar het kan geen bacteriën, noch tekenen van ontsteking in het bloed te merken. Dus, deze zijn waarschijnlijk een te zijn psychosomatische ziekte.

De prostaat: Wat is het?

De prostaat is een orgaan dat alleen mannen die - samen met de zaadblaasjes en zaadleider, testis en bijbal het is een van de inwendige geslachtsorganen. De prostaat bestaat voornamelijk uit bindweefsel, gladde spieren en klieren die openen hun zogenaamde leidingen in de urethra. 

belangrijkste taak de prostaat: onder invloed van hormonen Het vormt een melkachtige afscheiding die wordt gemengd met de ejaculatie het sperma. Deze afscheiding zorgt ervoor dat het sperma zijn mobiel en ondersteunt hen zo op weg naar vrouwelijke eicel.

De gezonde prostaat is ongeveer de grootte van een dikke kastanje en bevindt zich net onder de blaas. © afbeelding LifeArt / 2001 / Lippncott Williams & Wilkins alle rechten rese

De gezonde prostaat is ongeveer de grootte van een dikke kastanje en bevindt zich net onder de blaas.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

96 − = 87