Huntington: “Erfelijke chorea”

21 October 2017

© Jupiterimages / Creatas Images

de ziekte van Huntington (de ziekte van Huntington) - voorheen "erfelijke chorea" genoemd - is een nerveuze toestand. Kenmerkend voor de ziekte ongecontroleerde bewegingen van armen en benen, gezicht, nek en romp. Maar psychische stoornissen, gedragsproblemen, en afnemende mentale vaardigheden zijn typische symptomen.

De ziekte van Huntington is meestal aangeboren en wordt veroorzaakt door een verandering van het genetische materiaal (zogenaamde. mutatie). Draagt ​​een ouder deze verandering in zichzelf, kan hij het over te dragen aan zijn kinderen. De kans dat het kind van een persoon met de ziekte van Huntington ook beïnvloed, is 50 procent.

de ziekte van Huntington breekt meestal tussen de 30 en 50 jaar out. Geleidelijk aan, de persoon ontwikkelt zich meer en meer kwalen die in intensiteit toenemen. De reden voor dit vak: de genmutatie veroorzaakt dat in bepaalde hersengebieden, de vernietiging van zenuwcellen.

Een betrouwbare diagnose levert genetische test. Met zijn hulp kunt u Huntington direct bewijzen. Dit is mogelijk, zelfs als er geen symptomen zijn nog steeds aanwezig, maar één persoon wil weten of ze de ziekte van Huntington geërfd van hun ouders. niet kan worden voorspeld dergelijke test, wanneer De ziekte van Huntington zal uitbreken.

de ziekte van Huntington is nog niet genezen. Daarom is het doel van de therapie om de symptomen te verlichten. Ondanks hun onverbiddelijke progressie van de ziekte van Huntington kan heel anders lopen en neem jaren of zelfs decennia - de latere het breekt uit, de langzamere Het gaat vooruit normaal.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 22 =