Stroke (beroerte, cerebrale beroerte, cerebraal infarct, beroerte)

21 October 2017

© Jupiter Images / iStockphoto

Een beroerte (stroke, beroerte, cerebraal infarct of beroerte) is een medische noodsituatie die onmiddellijk moeten worden behandeld. Strokes hebben vooral invloed op de ouderen. De belangrijkste risicofactor voor herseninfarct is een oude 
Hypertensie.

Wat is een beroerte?
Een beroerte plotseling niet meer doorbloed, een omschreven deel van de hersenen en daardoor verkrijgt geen zuurstof. Hierdoor zenuwcellen sterven in het getroffen gebied.

Vooral ouderen lijden aan een beroerte: Ongeveer acht van de tien patiënten zijn meer dan 60 jaar oud. De beroerte en de gevolgen daarvan zijn een belangrijke oorzaak van invaliditeit en zorg op oudere leeftijd. Over het algemeen een van de beroerte de meest voorkomende ziekten en is in Duitsland - samen met cardiovasculaire en kanker - verantwoordelijk voor de meeste sterfgevallen.

Wist u dat?
Een beroerte wordt vaak aangeduid als een beroerte, Hirninsult of beroerte. De term beroerte wordt nu beschouwd als achterhaald.

De symptomen van een beroerte (stroke, beroerte, cerebraal infarct of beroerte) ontstaan ​​door een deel van de hersenen niet langer voldoende zuurstof wordt toegevoerd. Als gevolg hiervan, de getroffen sterven zenuwcellen. De onderling verbonden neuronen van de hersenen controle belangrijke lichaamsfuncties - zoals bewustzijn, spraak, beweging (motor) en zien. Betrekking op een beroerte een gebied van de hersenen die een van deze functies, die daardoor kan ernstige gevolgen regelt. De symptomen die optreden tijdens een beroerte gesprek artsen als "neurologische tekorten".

Tekenen van een beroerte kunnen zijn:

die symptomen in één klap gewoon optreden hangt af van welke regio van de hersenen te weinig zuurstof krijgt. Bijvoorbeeld, kan een slag van de rechter hersenhelft bijvoorbeeld leiden tot verlamming van de linkerzijde van het lichaam. Hoe sterker de symptomen van een beroerte zijn ook afhankelijk van de hoeveelheid hersenweefsel is getrokken door het gebrek aan zuurstof beschadigd.

Als u vermoedt dat dit een beroerte, aarzel dan niet om een ​​ambulance (112) bellen! Een beroerte is een medisch noodgeval.

In een TIA, kunnen de symptomen al na een paar minuten tot uren verdwijnen. de symptomen slechts gevormd na 24 uur rug er een beroerte. Ongeveer een op de vijf beroerte ingeluid door een TIA. En ongeveer elke vijfde persoon die een TIA heeft geleden krijgt binnen één jaar na een beroerte; ongeveer elke achtste persoon binnen een maand. Neem deze voorboden ernstig in ieder geval.

Meer informatie: Eerste hulp bij een beroerte

de directe detectie een beroerte gebeurt via een computertomografie (CT) en magnetische resonantie imaging (MRI) van de kop. Met dit onderzoek procedure kan de arts niet alleen de slag te detecteren, ze laten ook zien welke hersengebieden regio precies wordt beïnvloed. Een speciale ultrageluid (Doppler echografie) van de bloedvaten is de arts ook wanneer de vaartuigen ingesnoerd in de nek of in de hersenen.

verder onderzoek in een beroerte diagnose zijn:

In stroke (beroerte, cerebrale beroerte, cerebraal infarct of beroerte), is het belangrijk dat de behandeling zo vlug mogelijk begint. Het doel van de therapie om de bloedstroom en zuurstof herstellen naar de hersenen snel aangetast gebied mogelijk teneinde hersenweefsel wordt beschadigd. De Engels motto "De tijd is hersenen"dus "De tijd is hersenen" - want hoe sneller de behandeling begint, hoe meer hersenweefsel worden opgeslagen. Daarom elke slag patiënt medische noodsituatie beschouwd, zelfs als de symptomen worden uitgesproken alleen mild.

Daarbij geldt: Elke slag is onmiddellijke medische verzorging en juiste behandeling vereist. De beroerte therapie in gespecialiseerde stroke units van sommige ziekenhuizen worden uitgevoerd, de zogenaamde stroke units (Stroke = eng beroerte ;. = Eng voor enkele eenheid.).

Meer informatie: Eerste hulp bij een beroerte

een acute beroerte wanneer een bepaald gebied van de hersenen plotseling niet meer voorzien van voldoende zuurstof en daardoor wordt beschadigd. Het doel van de therapie is hier om de schade tot een minimum en zware houden volgen naar voorkomen. afhankelijk van de beroerte (Vasculaire occlusie of bloeding), de behandeling verschilt.

In één klap door een vasculaire occlusie - dat een ischemische beroerte - behandeling omvat gewoonlijk een van de volgende maatregelen:

langlopend beroerte therapie uiteindelijk helpen dat neurologische symptomen zoals verlamming en spraakstoornissen hervorming (revalidatie). Net als bij andere afkomstig uit de hersenen bewegingsstoornissen vaak uitgescheiden bij een beroerte na de zogenaamde Bobath-concept voorheen. De Bobath concept is gebaseerd op de veronderstelling dat gezonde hersengebieden kunnen leren over de taken van de beschadigde gebieden over te nemen.

Zodra het mogelijk de fysieke toestand van de betrokkene, dus moet beginnen na een beroerte revalidatie (revalidatie). Wat volgt na de eerste behandeling in het ziekenhuis, heeft grote betekenis voor de toekomst het leven van de betrokkene.

Ongeveer een kwart getroffenen een beroerte van lichamelijke gevolgen en is beperkt in zijn mogelijkheden. U profiteert van een vroeg begin revalidatie in het bijzonder en kan daarom vaak terug te krijgen op zijn minst een deel van hun fysieke vaardigheden. De revalidatie dient ook om complicaties te voorkomen, zoals een terugkerende beroerte.

Er zijn binnen het kader van de revalidatie verschillende therapie opties. Welke zijn geschikt in het individuele geval, hangt af van de aard en omvang van de symptomen. Verlamde zijn fysiotherapie en spiertraining op de voorgrond. Patiënten met spraakstoornissen kunnen leren met de hulp van een logopedist weer te spreken.

De revalidatie na een beroerte al beginnen in het ziekenhuis als een zogenaamd neurologische vroege revalidatie. Meestal artsen of hulpverleners toe te passen dan op rehabilitatie van de patiënt, waardoor het verblijf in het ziekenhuis grenst. De meeste al gedaan tijdens de eerste dagen in het ziekenhuis.

Na een beroerte (stroke, beroerte, cerebraal infarct of beroerte) de gevolgen en het verdere verloop van de ziekte afhankelijk van welk gebied van de hersenen beschadigd en wat is de omvang van deze schade. een Therapy begon al vroeg kan de cursus beïnvloeden betaalbaar en voorkomen complicaties. Het is daarom van cruciaal belang om het snel beter het betrokken product na een beroerte persoon te maken.

Net als een beroerte later in de impact, is heel anders. Voor sommige patiënten zijn de symptomen bijna onmerkbaar, terwijl anderen bedlegerig en die zorg nodig hebben. Verschillende gradaties van een beroerte gevolgen hebben, zoals verlamming, visie of spraak problemen kunnen leven van de patiënt te begeleiden. Stroke is dan ook de meest voorkomende oorzaak van verworven invaliditeit bij volwassenen. een vroeg revalidatie maar kan complicaties voorkomen zoals permanente verlamming vaak. Daarom is het zinvol om nu al te beginnen tijdens ziekenhuisopname met het begin van de revalidatie en later hervatten in een revalidatiekliniek.

Algemeen: Een beroerte is een levensbedreigende ziekte - Maar goede medische zorg, preventieve maatregelen en gezondheidsbewuste levensstijl te verbeteren de prognose aanzienlijk. in Duitsland overleven ongeveer 80 procent een eerste slag, waarvan ongeveer een derde zonder ernstige blijvende schade.

Beroerte (CVA, beroerte, herseninfarct of beroerte) kunt u voorkomen door de risicofactoren verkleinen arteriosclerose (aderverkalking):

Is al een beroerte heeft plaatsgevonden, een vroeg revalidatie Voorkomen vaak restverschijnselen zoals permanente verlamming. Daarom is het zinvol om nu al te beginnen tijdens ziekenhuisopname met het begin van de revalidatie en later hervatten in een revalidatiekliniek.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 21