Lage bloeddruk (hypotensie): over de symptomen, oorzaken en Home Remedies

21 October 2017

© iStock

Soms echter, dat een te lage bloeddruk bij verschillende aandoeningen leidt. Typische symptomen 

Dit is omdat door het lage bloeddruk minder bloed naar de hersenen, zodat minder zuurstof ontvangt. Zelfs dat is niet gevaarlijk op zich: Alleen als je even te verliezen door een plotselinge daling van de bloeddruk bewustzijn en valt, is er een risico op het krijgen van pijn. 

Om de bloeddruk weer op gang te brengen, zijn er enkele huismiddeltjes - bijvoorbeeld, contrast douches, borstel massages en regelmatige lichaamsbeweging.

Feiten over lage bloeddruk

Een te lage bloeddruk op zich niet gevaarlijk! Integendeel: Een vast lagere bloeddruk zonder duidelijke reden kan duiden op een gezonder en een langere levensduur punt.

een lage bloeddruk (Hypotensie) is wanneer de bloeddruk daalt onder een bepaalde meetwaarde. bij vrouwen het heet een lage bloeddruk wanneer de bloeddrukwaarden hieronder 100-60 mmHg zijn. bij mensen de bloeddruk laag geacht wanneer de eerste waarde bij de meting van bloeddruk lager dan 110 mmHg en de tweede is kleiner dan 60 mmHg is.

Meestal zijn de ontdekking van hypotensie bij toeval gebeurt in een bloeddrukmeting. Daarom is het onmogelijk om in te schatten hoeveel mensen de bloeddruk te laag is.

Wat wel zeker is dat een te lage bloeddruk niet in gelijke mate invloed heeft op alle groepen. De incidentie van hypotensie bijzonder groot

Elke keer dat het hart samentrekt, terwijl het bloed uit de linker hartkamer geperst in het lichaam, die in de bloedvaten druk. Bij bereikte maximale druk systolische bloeddruk. de circulatie de verschillende organen, met name de bloedtoevoer naar de hersenen, afhankelijk van de systolische bloeddruk. Systolische bloeddruk wordt aangegeven door de eerste waarde in de bloeddrukmeting. Als de dokter zegt, bijvoorbeeld: "Uw bloeddruk 125 85"125 representeert de systolische waarde.

Zodra het hart het bloed in het lichaam heeft gedrukt, het ontspant weer vol voor de volgende golf met bloed. In deze fase, de druk in de bloedvaten langzaam afneemt. Niedrigte de druk die wordt bereikt in dit verband genoemd diastolische bloeddruk - ervan gepaard gaat met de tweede waarde van bloeddrukmeting weerstaan ​​(bijvoorbeeld 125 tot 85). een lage diastolische Bloeddruk speelt voor de bloedtoevoer naar organen slechts één ondergeschikte rol.

Lage bloeddruk en een hoge hartslag? Om de waarden aan elkaar te bevestigen!

Bloeddruk en hartslag zijn twee verschillende parameters die onafhankelijk van elkaar omhoog of omlaag gereguleerd zijn. Lage bloeddruk is derhalve niet automatisch met een lage puls verbonden of vice versa. 

Het lichaam past zich bloeddruk en hartslag altijd de behoefte aan dat alle cellen altijd voldoende bloed zijn. Een voorbeeld. bij lichaamsbeweging de spieren behoefte aan meer zuurstof die overeenkomstig meer bloed moet worden gepompt in de spiercellen. Om dit te bereiken, het hart klopt sneller - de hartslag stijgt. 

een lage bloeddruk in combinatie met een hoge puls niet noodzakelijkerwijs op een ziekte - met name in de eerste weken van de zwangerschap dit komt als een gevolg van hormonale veranderingen vaak. 

bij de gemeenschappelijk krijgt lage bloeddruk onbekende oorzaken: deze zogenaamde primaire hypotensie (ook essentiële hypotensie genoemd) wordt gekenmerkt doordat de bloeddruk permanent te laag is. dat meestal jonge, slanke mensen, en vooral vrouwen is opvallend, een lage bloeddruk heeft. Daarom gebruikt in de context betekent de term constitutionele hypotensie (D.w.z. fysieke conditie en lichaamsbouw aaneengrenzende lage bloeddruk). waarschijnlijk spelen erfelijke factoren, maar ook milieu-invloeden en infecties in de vorming van een primaire hypotensie een rol. Als de bloeddruk heel snel daalt, het gaat om de zogenaamde instorten.

Als een lage bloeddruk door bepaalde oorzaken is, is er een secundaire hypotensie voorheen. Een secundair veroorzaakte lage bloeddruk kan een symptoom zijn van een bestaande onderliggende ziekte zijn: Bijvoorbeeld, kan een cardiovasculaire ziekte (bijvoorbeeld hartfalen) of een endocriene aandoening (bijvoorbeeld hypothyreoïdie) secundaire hypotensie veroorzaken. Lage bloeddruk kan zijn oorzaken evenals bepaalde medicijnen of ernstige bloeden en ullages hebben.

Lage bloeddruk kan ook in een speciale vorm genaamd orthostatische hypotensie optreden. De reden voor de hypotensie is een Verstoring van de bloeddruk Reglement zogenaamde on langdurig staan ​​of op een plotselinge overgang van liggende (voor staande. orthostatische ontregeling): Deze speciale vorm komt vaak voor, bijvoorbeeld in stressvolle situaties of in sterk verwarmde ruimten. Het bloed snelt naar het onderlichaam gedeelten, waardoor de hersenen minder zuurstof ontvangt. Als gevolg van deze plotselinge daling van de bloeddruk kan optreden bij de getroffenen tot problemen met het gezichtsvermogen (zwart voor de ogen), oorsuizen of flauwvallen. maar liggen ze het grootste deel uit eigen beweging terug te krijgen - en de bloeddruk weer normaal. 

Als uw bloeddruk te laag is, kan de arts uit Bloeddrukmeting kennisgeving. Voor nauwkeurige diagnose van hypotensie gegevens kunnen bovendien ook belangrijk zijn - b.v.

Het tijdsverband tussen een plotselinge verandering in lichaamshouding en ongemak optreedt is typerend voor mensen wiens bloeddrukmetingen te laag.

Te vinden welke de bloeddruk te verlagen verschuldigd, voorziet de diagnose van zogenaamde Schellong-test tot: Hier, verschillende metingen van de bloeddruk en de hartslag in liggende en staande plaatsvinden. De verhouding tussen impuls en bloeddrukwaarden elkaar maakt het mogelijk de regulerende vermogen van het cardiovasculaire systeem beter te beoordelen.

Tijdens de test, de eerste slachtoffers zijn tien minuten rusten voordat ze opstaan ​​en stil te staan ​​voor nog eens tien minuten. Als de bloeddruk in staande positie met meer dan 20 millimeter kwik (mm Hg) systolisch en 10 mm Hg diastolisch, en verminderd bewustzijn of duizeligheid optreden, deze symptomen van orthostatische hypotensie spreken (of orthostatische hypotensie): Hier is een lage bloeddruk, het gevolg van een plotselinge ga naar de rechtopstaande lichaamshouding, het zakt het bloed in de benen en dus tijdelijk niet beschikbaar cerebrale bloedstroom beschikbaar.

In principe moet een (te) lage bloeddruk alleen behandeld als het ongemak veroorzaakt. Iedereen die een lage bloeddruk heeft sinds de geboorte en had nooit problemen moeten niets te doen. Omdat hypotensie zonder aanwijsbare oorzaak is niet gevaarlijk! 

Echter, degenen die vaak kampen met een lage bloeddruk onder problemen met de bloedsomloop, zoals duizeligheid of vermoeidheid, moeten proberen om zijn bloeddruk van verschillende gebruiken huismiddeltjes om het te krijgen weer in beweging. Hoewel er medicijnen om de bloeddruk te verhogen, maar deze zijn zelden nodig.

Als een lage bloeddruk veroorzaakt ongemak voor u, voor de therapie is veel nuttig, wat haarzelf kan doen. Deze algemene maatregelen zijn gericht op het stabiliseren van de regelgevende bevoegdheden van de bloedvaten en het voorkomen zinken een grotere hoeveelheid bloed in het onderlichaam. De algemene maatregelen tegen hypotensie dus niet alleen dienen als enig doel het bestaand de behandeling van lage bloeddruk, maar ook een plotselinge daling van de bloeddruk voorkomen. Wat is zinvol om iets over de lage bloeddruk doen, bijvoorbeeld:

Als een permanent lage bloeddruk (of primair Hypotensie) aanwezig zijn voor de therapie Medicijnen meestal minder nuttig dan hun eigen maatregelen. Als u deze algemene stappen consequent te volgen, kun je verwachten zelfs zonder behandeling met geneesmiddelen met een verbetering van uw symptomen.

Alleen als je een lage bloeddruk en aanverwante aandoeningen niettemin aanhouden, zijn voor de therapie medicijnen nodig. In drug hypotensie therapie vaakst mineralocorticoids (fludrocortison) of sympathomimetica komen (Etilefrine) worden gebruikt. Welke medicijnen die u voorgeschreven zal afhangen van, onder andere, het maken van uw lage bloeddruk ontstaan.

Bovendien is het een preventieve maatregel aan te bevelen:

Als een lage bloeddruk blijft bestaan, kunt u ook mogelijk voorkomen gevolgschade door valpartijen, door geschikte gedrag Let op:


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =