Kighoste (pertussis), forebyggelse

21 October 2017

Kighoste (pertussis), kan du effektivt forhindre med en vaccination. Du bør også undgå kontakt med smittede personer med henblik på at reducere sandsynligheden for infektion. Efterhånden som flere og flere voksne og unge diagnosticeret, anbefaler Den Stående Komité for Vaccination (Stiko) af Robert Koch-instituttet, at alle skal være i tid til at foretage en forfriskende over 18 år.

At blive beskyttet mod kighoste, først en såkaldt primær immunisering er nødvendig, som består af flere Impfdurchgängen.

Generelt lægen kombineret vaccination og den første refresh ved en vaccination mod stivkrampe og difteri (Tdap = T = tetanus, d = difteri, ap = acellulær pertussis). Hvis det er nødvendigt, kan lægen også vaccineret mod polio (poliomyelitis) samtidig. Således at selv et besøg i den nok læge beskyttes ved hjælp af en kombination vaccine mod stivkrampe, difteri, kighoste og polio.

Særlige anbefalinger gælder før fødslen af ​​et barn, og for kvinder i den fødedygtige alder: Tight husstandskontakter (forældre, søskende) og pårørende (f.eks dagplejer, bedsteforældre, babysittere) af en nyfødt baby og en gravid kvinde bør 4 uger før fødslen af ​​barnet en dosis af kighostevaccine modtage, hvis de er blevet vaccineret i de sidste ti år, ikke mod kighoste. En mor, der ikke har modtaget genopfriskningskursus før undfangelsen skal helst være vaccineret i de første dage efter fødslen af ​​barnet.

Selv for voksne, kan en booster være nyttig, fordi vaccination kun for at stoppe i 12 år. Den Stående Komité for Vaccination (Stiko) af Robert Koch Institut, Berlin, anbefales til alle voksne unik gøre den næste på grund vaccination mod stivkrampe og difteri som en kombinationsvaccine mod stivkrampe, difteri og kighoste (Tdap vaccine). Vaccination gennem lægen som en del af den næste planlagte stivkrampe eller difteri booster ved anvendelse af en såkaldt kombinationsvaccine.

Hvis Impfauffrischung mod kighoste skyldes, kan lægen også trække på en kombination vaccine, når den sidste stivkrampe eller difteri vaccination inden for de foregående fem år.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =