Baby Udvikling – 1. måned

21 October 2017

© Jupiterimages / AbleStock.com

I livmoderen har et spædbarn indtil dagen for hans fødsel udviklede en masse færdigheder, der fortsætter med at udvikle sig over de næste par måneder og ekspandere. Men i den første måned, er det først og fremmest: ankommer!

Barnet har brug for al sin energi i de første fire uger til at vænne sig til de nye omgivelser. Under graviditet blev det beskyttet og tæt knyttet til moderen i rammerne af livmoderen fra kulde, smerte, sult, høje lyde og mange andre fornemmelser. Efter fødslen, er det stadig tager lang tid, før barnet opdager, at det er et separat væsen.

Derfor er de første fire uger i livet i et spædbarn ankommer i fremmed verden. Vigtigst er det, det er på dette tidspunkt, at den basale kropsfunktioner udføre deres arbejde: respiration, cirkulation, fordøjelse og legemstemperatur skal stabiliseres umiddelbart efter fødslen og vedligeholdes.

Ud over og tilpasse sig deres nye miljø efter komponenter babyer har brug for:

Føles barnet hjemme, det viser gennem lyde og - mere ukoordineret - bevægelser. Når sovende spædbarns tidligt i den første måned den såkaldte smil engel at se, men udtrykker ingen følelser som sådan. en første rigtige smil de barn watch forældre er efter omkring to til fire uger kan se. I løbet af denne tid, barnet smiler ofte spontant uden en bestemt ekstern stimulus.

den opfattelsen barnet er stadig i de første fire uger begrænset. Det tager lang tid at modtage en stimulus og til at behandle og træt hurtigt. Forståeligt, fordi efter fødslen den nyfødte skal først lære at håndtere den overflod af udæmpede lyde, der nu tilgå den. Især pludselige, høje lyde skræmme det hurtigt. Hvis barnet er godt udhvilet og opmærksom, men det kan højfrekvente lyde kan især godt lide - de fleste forældre tale med deres spædbarn derfor instinktivt i en højere tonehøjde på.

Over tid, skal barnet så lære at filtrere de forskellige lyde at skelne fra hinanden og reagerer på det. Du kan dit barn, mens støtte, ved at tale med ham en masse, kommentere, hvad du laver, og indføre visse ritualer, såsom en tilbagevendende vuggevise når du sætte barnet i seng.

selv Lugt og smag er veludviklet hos nyfødte: babyer genkender deres mor efter fødslen af ​​lugt og kan endda skelne forskellige varianter.

Fra fødslen, kan et barn være både se og høre - Både i begrænset form. Kort efter fødslen, en baby tager miljøet kun sløret sandt - tydeligst den opdager ting om sig selv 20 til 25 centimeter placeret foran hans ansigt. Nyfødte lide at se på ansigter - især dem af forældre, der opfylder automatisk den optimale afstand, når vi taler med sin baby.

Derudover kan nyfødte ikke se farver, men kun gråtoner. Men de genkender forskellige Figurer, mønstre, kontraster og lysstyrker.

kan høre babyer, selv før de bliver født. I livmoderen, lydene synes dæmpet, men det ufødte barn allerede lærer der, for eksempel, moderens stemme kende og genkende dem senere igen.
Baby Udvikling - 1. måned

Hvor stor vil mit barn være igen?

Dette spørgsmål sikkert mange forældre. Vores vækst lommeregner bestemmer baseret på forskellige undersøgelser, den forventede størrelse, der vil nå dit barn som voksen. Til computeren ...

Nyfødte har også en række medfødte reflekser: Hvordan dit barn begynder at instinktivt suck, når du rører hans gane med en finger. Dette har allerede praktiseret i løbet af graviditeten med deres egne fingre der. Derudover Tag fat refleks meget udtalt - selv det kan vise sig at barnet allerede i livmoderen, ved at lege med navlestrengen, eller deres egne fingre og tæer. Hvis du rører med fingeren i din hule barn, er det fast nært hold. Både sugende refleks og greb refleks forsvinder, jo mere bevidste barnet styrer dens bevægelser.

men indtil da vil det tage et par uger: I den første måned, den bevægelser spædbarnet endnu irrelevante, det sparker benene og vinkede med armene, ikke kan holde selvstændigt og ikke ændre sin holdning hoved. Dette ændrer kun, når musklerne over tid blive stærkere og forståelse af miljøet er stigende.

Hvert barn er individuelt designet. Udviklings- trinene nævnt kan derfor fungere som en vejledning. Hvis dit barn er anderledes end denne udvikling, der indledningsvis ikke anledning til bekymring. Hvis du stadig er bekymret, så tal med din børnelæge.

Det bedste af det nyfødte følesans udtalt: Under graviditet, baby er blevet afsløret af den smalle livmoderen og fostervand konstant rører. Med dine hænder, det udforskede navlestrengen eller sutte hans tommelfinger. Nyfødt bevare denne adfærd ved at blive hængende som hånden eller individuelle fingre i munden.

Manglen på berøring og nærhed af livmoderen skal der kompenseres for ved hjælp af forældrene: Bære og holde Dit barn, især i de første par uger så meget som muligt og drage fordel af den daglige drift til at overtage igen kropskontakt til nyfødte. Så du kan tilslutte fx den daglige babypleje med en massage og kæle tæt, mens ammer eller flaske type.

Mange babyer kan lide at blive svøbt stramt i tæpper (såkaldte. spyttende) For at genskabe sikkerheden i livmoderen - kan du bedst show af den efterbehandling jordemoder hvordan man gør det, og sørg for, om dit barn virkelig føles med spytte godt.

I den første måned efter checkups til:


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5