Mad pyramide: Food Groups

21 October 2017

Den samlede fødevarer pyramide af otte fødevarer grupper er repræsenteret, fordelt over seks niveauer.

Basen og det laveste niveau af den mad pyramide danner drikkevarer. Væske er således grundlaget for en sund kost! Drikkevarerne bør bestå hovedsageligt af vand og naturlægemidler eller frugt te. Fortynd saft med masser af vand, ellers de indeholder for meget sukker.

En stor del af kosten bør indeholde plante-baserede fødevarer. Dette er også den mad pyramide: Disse fødevarer grupper fylde det andet og tredje niveau af den mad pyramide. I alt to portioner frugt og tre portioner af grøntsager er repræsenteret på det andet niveau. Det tredje niveau af den mad pyramide besætte brød, korn og småretter med i alt fire blokke.

Frugt og grøntsager giver værdifulde protein, fibre, mineraler og vitaminer. Hertil kommer, de indeholder få kalorier. Brød, ruller, korn, kartofler, pasta og ris giver med deres styrke til energi. Det vil gavne som hjernen og musklerne. Fuldkorn indeholder også B-vitaminer, mineraler og fibre.

En anden vigtig del af den mad pyramide - og med det en sund, afbalanceret kost - formular Mælk, ost, yoghurt og andre mejeriprodukter. Du vælger tre betjener blokke af pyramiden. Mælk har en høj næringsværdi og kan derfor ikke en af ​​de tørstslukkende drikkevarer. Mælk og mejeriprodukter give kroppen med protein og især med calcium til knoglerne. Også De indeholder også vitaminer og andre næringsstoffer.

til Kød, fisk og æg er i den mad Guide pyramide en Portion blok forudsat - et tegn på, at disse fødevarer er vigtige, men de bør nyde med måde på samme tid. De fører kroppen af ​​protein af høj kvalitet, B-vitaminer, jern til det hæmatopoietiske og zink for immunforsvaret. Hav fisk giver også vigtigt jod. Disse fødevarer indeholder også fedt og kolesterol - derfor ikke mere end en portion af disse fødevarer per dag anbefales. For at dække denne del, grab bedst fedtfattig kød uden panering og fedtfattige pølser.

Blandt de fedtfattige pølser produkter omfatter skinke, kalkunbryst og stegt kød. dog er fedt hakket, kød og pølser og salami.

fede fisk såsom laks, makrel eller sild, dog indeholder værdifulde omega-3 fedtsyrer, som beskytter det kardiovaskulære system. De giver også kroppen med jod.

også æg bør nyde med måde: På den ene side, de giver værdifuld protein og vitaminer, på den anden side de også indeholder kolesterol. Frem for alt skal du ikke glemme, at æg gemme sig i saucer, pasta eller kager. Disse æg tæller som betjener blok!

Fedtstoffer og olier er på toppen af ​​den mad pyramide og er kun repræsenteret ved to servering af chips en dag. En servering af fedt svarer til ca. 1 til 2 spiseskefulde. Om fedt og olier vores krop absorberer vitale (essentielle) fedtsyrer. Særligt gode kilder til disse er rapsfrø, sojabønner, valnød og olivenolie. Smør og margarine skal bruges sparsomt i princippet.

Af færdige dressinger, mayonnaise og vegetabilske fedtstoffer kost conscious'd bedre holde sig væk på grund af de mange ugunstige indeholdt fedtsyrer.

Spidsen af ​​den mad pyramide er ekstramateriale. udelukket Slik, kager, salt snack og fedtede kiks. Også søde drikkevarer som cola, saftevand og iced te er tildelt denne fødevarer gruppe. De er repræsenteret med en enkelt dosis af mave sten. Mad fra gruppen af ​​ekstramateriale, bør du kun være muligt tilladelse, hvis du har alle andre niveauer tilstrækkeligt dækket i løbet af dagen.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =