meningokok vaccination

21 October 2017

© Jupiter-billeder / iStockphoto

En meningokokvaccine beskytter mod meningokoksygdom forårsaget af, såsom meningitis (meningitis). De overføres patogener ved dråbeinfektion, dvs. ved hoste, nysen eller kysse.

Under navnet meningokok refererer til bakterien Neisseria meningitidis. Bakterierne adskiller sig fra hinanden en smule i den ydre struktur - som kan udnyttes til opdeling i såkaldte serogrupper. I Europa er de fleste meningokok infektioner forårsaget af

I flere år er der den såkaldte Mænd C vaccine, der beskytter mod sygdom forårsaget af meningokok C. Der er forskellige vacciner til rådighed:

Stiko (permanent Vaccination udvalg) anbefaler vaccination med 4-valente konjugatvaccine mod serogruppe A, C, W135 og Y i alderen fra 12 måneder eller ældre. fra 2 måneder er allerede en vaccination med konjugeret enkelt vaccine muligt mod serogruppe C.

Kun siden 2013 er der også en Vaccine mod meningokok serogruppe B eller den såkaldte meningokok B eller MenB-vaccine. for denne vaccination Stiko har dog ingen officiel anbefaling til vaccination offentliggjort, derfor ikke blandt de standard vaccinationer.

Alligevel en meningokok B-vaccination anvendelige i individuelle tilfælde være - for eksempel til berørte personer har en meningokok B infektion i deres husstand. Her skal den behandlende læge afveje fordele og risici ved vaccination i forhold til situationen. Den Neisseria meningitidis B-vaccination er i princippet muligt fra 2. levemåned. Det er stadig uklart, hvor længe beskyttelsen vaccinen vil vare i denne vaccination.

Denne beskyttelse er de større, kan vaccineres flere mennesker hvorved der dannes ikke mere patogen reservoir. Siden indførelsen af ​​den meningokok C-vaccination til børn i deres første år i 2006 antallet af meningokok C-sygdom hos spædbørn er faldet betydeligt.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

57 + = 65