Organtransplantation: historie organdonation

21 October 2017

Med en skjoldbruskkirtlen transplantation begyndte i 1883 forsøget på at behandle interne sygdomme ved udskiftning af beskadigede organer. Dette blev efterfulgt af Begyndelsen af ​​det 20. århundrede Forsøg med transplantation af nyrer. Forsøg på at transplantation, svinekød og ged nyre til mand, viste sig at være en blindgyde, fordi organerne var ved at dø efter kort tid. En af de første, kirurgen Alexis Carrel bemærket, at en organtransplantation i et menneske arbejdede (autotransplantation), for eksempel i hudtransplantater - overførsel af et organ under et menneske til et andet men mislykkedes (allografter). Dette var endnu mere for transplantation mellem mennesker og dyr (heterologe eller xenogene transplantation).

På grund af dette, gav mange forskere den 1920 År er organtransplantation. Først efter Anden Verdenskrig, især i USA, nye indsats på dette område. Der transplanterede læger tidligt 1950 År, et antal humane nyrer. Men disse organer døde her: Det forsvarssystem (immunsystem) af orglet modtageren ødelagde den udenlandske nyre. i 1954 Læger transplanteret med succes i Boston en nyre i tvillinger fra den ene bror til den anden. For at en maksimal lighed af vævet blev verificeret.

Da lægerne ønskede at transplantere ikke kun i tvillinger, havde midler til at blive anset for at undertrykke afvisningen reaktion af immunsystemet, den såkaldte immunosuppression. Først lægerne prøvet det med stråling: disse de behandlet patienten før transplantationen med radioaktive stråler, men også ødelagt resten af ​​kroppen. Yderligere fremskridt i 1960 År, til udviklingen af ​​kemiske midler undertrykke immunsystemet. Gennembruddet i dette område endelig nåede immunsuppressive lægemiddel cyclosporin, den undertrykte langt mere målrettet end den tidligere betyder afstødning af det transplanterede organ og derved også forårsaget færre bivirkninger.

En anden vigtig strategi organtransplantation var at donor og modtager med så lignende egenskaber væv at finde at reducere afvisningen reaktion af immunsystemet. For at finde egnede orgel donor og modtager organisationer blev grundlagt, hvis opland i dag omfatter Tyskland, Østrig og Benelux-landene.


Комментарии

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 83